מחלת שעלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת שעלת
    אבי
    18/12/2012

בת 29 בריאה בד"כ עם חשד לקרוהן, אנמיה כרונית שמטופלת בעירויי ברזל. כמו כן סובלת מסינוסיטיס כרונית ובעיות אוזניים. מזה כ-3 שנים שאני סובלת מסינוסיטיס רציני מטופלת בזינט ומיד בתום הטיפול האנטיביוטי מתחילה התקפי שיעולים עד הרגשת חנק. מזה כ-3 שנים שזה חוזר על עצמו. לפני שנתיים ולפני שנה אובחנה אצלי מחלת שעלת ע"י בדיקת דם עם נוגדני igm חיובי וללא הופעת נוגדני igg או iga .
    השבוע עשיתי שוב בדיקה לאחר תקופה ממושכת של שיעולים אלו שנמשכים כבר 3 שבועות והפעם יצאו אותן תשובות של igg וiga שלילי ו igm גבולי.
    בשנים קודמות קיבלתי טיפול אנטיביוטי באזניל 10 סיסי פעם ביום למשך 5 ימים וגם כעת רופאת המשפחה נתנה לי את אותו הטיפול. (אני אחות צעירה במקצועי...) ורציתי לשאול מס' שאלות:
    1. האם טיפול באזניל לתקופה של 5 ימים במינון 10 סיסי אכן יעיל?
    2. כיצד ייתכן שמחלת השעלת חוזרת על עצמה כ"כ הרבה פעמים שנה אחרי שנה? וללא הופעת נוגדנים של igg שחליתי בעבר? חשבתי שמפתחים איזה שהוא חיסון/ נוגדנים למחלות אלו...
    3. האם לא ניתן להתחסן כנגד השעלת שוב בתור מבוגרים? כפי שמחסנים ילדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת שעלת

הוספת תגובה

• מחלת שעלת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    25/12/2012

קשה לי להאמין כי חלית שוב בשעלת. יתכן ומדובר בתשובות גבוליות שלא מייצגות מחלה אמיתית. ממליצה במקרה כזה להשלים בדיקת PCR לשעלת ולהתייעץ באופן מסודר עם זיהומולוג כולל בדיקה לגבי השיעול הממושך.
    לא כדאי להתחיל טיפול לפני התיעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו