חשש להדבקה בבית החוליםבצהבת זיהומית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש להדבקה בבית החוליםבצהבת זיהומית
    שרית אברהם
    20/12/2012

למומחים שלום רב.

אמא שלי היתה מאושפזת 4 ימים בשל שבץ מוחי בבית החולים הלל יפה במחלקה פנימית ב.

היום, יום שיחרורה, הסתבר באופן מפתיע שהמאושפזת השכנה
    היתה חולה בנוסף לסרטן גם בצהבת זיהומית קטלנית מדבקת. הבת שלה סיפרה .
    החולה עדיין מאושפזת גם מחר 21.12.2012, כך שאם יהיה צורך אוכל למסור את שמה הפרטי ואת מספר החדר.

שום סימן לא יכול היה לרמוז על היותה חולה במחלה, לא שלט, לא עדכון בעלפה מהאחיות
    האחיות לא ניגשו אליה עם כפפות או ציוד מיוחד.

לפני יומיים, בערב, ביקשה החולה המדבקת שאחתוך ואקלף עבורה תפוח עץ שכבר נגסה בו והיה עליו רוק,
    והיפנתה אותי למגירה בה היה לה סכין. עם הסכין הזאת חתכתי את התפוח לבקשתה.
    החיתוכים לשמינית התפוח ואחר כך קילוף כל חלק מהם בניפרד, יצרו מגע קרוב בין להב הסכין לעור,
    כך שיתכן שנחתכתי קלות מבלי שאתן את הדעת על כך.
    מכיוון שלא חשדתי בכלום, בהסח הדעת קינחתי את אפי באצבעותי.

מניסיוני כסניטרית בבית חולים כרמל, ומביקורי בבית החולים שיבא ידוע לי כי במקרים כאלה,
    מוצג שלט מיוחד, החולים מצויים בבידוד וכל טיפול בהם נעשה עם כפפות, מסכה וחלוקים מיוחדים.

1. רציתי לשאול כיצד יתכן מחדל שכזה? איך ואילו פרטים אני יכולה לחייב מבית החולים למסור לי?
    2. מה עלי לעשות כדי לדעת אם אני או יתר בני משפחתי שהיו איתה בחדר בבעיה?
    תודה מראש:

מיכל דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשש להדבקה בבית החוליםבצהבת זיהומית - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    25/12/2012

מחלותיה של החולה הסמוכה לא יכולות להיות גלויות לקהל הרחב מאחר ומדובר בהפרה של סודיות רפואית. זו בחירה של החולה האם היא מעוניינת לעדכן מבקרים לגבי מחלותיה או לא.אין חובה על הרופאים או בית החולים לעדכן מבקרים לגבי החולים האחרים בחדר וזו יכולה אפילו להיות עברה על החוק.
    לגופו של עניין בכדי להדבק בצהבת דרוש מגע אינטימי או חשיפה למוצרי דם. לא נדבקים על ידי קילוף של תפוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

שרית אברהם
    25/12/2012

לד"ר שלום רב.
    צהבת מדבקת מסוג B מחייבת בידוד, זה לא קשור לפרטיות החולה,
    זאת סכנה לציבור, כדאי שתרענני את ידיעותיך.
    תפוח זה לא ענין מדבק, אבל רוק ודם - כן.
    חבל שהתמקדת בתפוח- בתשובתך ניכר הזלזול.
    תשובה מהירה ומוסמכת ניתנה לי מגורם בכיר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו