שעלת- המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת- המשך
    אבי 31
    25/12/2012

כרגע סיימתי טיפול אנטיביוטי באזניל אך מכיוון שלא היה שיפור רופאת המשפחה שלי אמרה שבבי"ח שניידר עם האזניל לא מספיק משלבים גם מוקסיפן וכך עשתה לי. אז כעת אני רק עם מוקסיפן אחרי חמישה ימים של אזניל. תמיד בדקו לי רק נוגדנים לשעלת ובדיקת PCR מעולם לא בוצעה. בעבר נאמר לי שאת הבדיקה הזו צריך לעשות בזמן מסויים ולא לאחר זמן ממושך של דגירה. (המעבדה אמרה לי את זה אני אחות במקצועי...) כך שקשה לתפוס זמן מדוייק.
    הומלץ לי ע"י רופא משפחה לחזור על בדיקת הנוגדנים לאחר חודש הבראה. מדוע? מה ניתן לראות אז?
    2. האם ייתכן שנוגדני igm חיובי או גבולי ב-3 שנים ולא מופיעים כלל נוגדני igg?
    3. האם כדאי לי להתחסן כנגד השעלת?
    היות ואני כבר אחרי טיפול אנטיביוטי לפחות חלקית עדיין יש טעם להתייעץ עם זיהומולוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת- המשך

הוספת תגובה

• שעלת- המשך - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    27/12/2012

נראה שמיצית את הטיפול. במידה ואתה עדין משתעלת יש להתייעץ כי קיימת אבחנה מבדלת בפרט שאני גם לא בטוחה על סמך הבדיקות שאכן חלית הפעם בשעלת.
    בכל מקרה מומלץ מאד להתחסן נגד שעלת בלי קשר להאם המחלה כעת היתה או לא היתה שעלת. חשוב לציין כי כשמדובר בשעלת במידה והטיפול ניתן בשלב מאוחר של המחלה הוא לא תמיד מאד יעיל. יש צורך בסבלנות ובסוף השיעול עובר לבד. גם אם מדובר במחלות זיהומיות אחרות לעיתים השיעול יכול להמשך זמן רב ולהיות מאד טורדני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו