PPD חיובי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PPD חיובי
    דויד
    25/01/2013

רופא בן 48 , יליד הארץ, בריא בדר"כ.
    נתגלהPPD חיובי סמוך למתן חיסון שגרתי בילדותי וכן בבדיקה שגרתית לפני כניסתי למחלקות בעת לימודי רפואה בארץ בהיותי כבן 25.
    ב-C.T חזה שבוצע לאחרונה מסיבות אחרות- התגלתה באקראי בבסיסי הריאות הסתיידות קטנה ב-RLL המתאימה לגרנולומה וכן התגלו בבסיסי הריאות הצללות באיזורים דפדנטיים.
    1. האם חובה עלי לקבל טיפול מונע לשחפת? מה השיקולים?
    2. האם יש סכנה שכאשר מערכת החיסון שלי תחלש, למשל בזקנתי, תתפרץ שחפת אם לא אקח כעת טיפול מונע?
    3. האם יש לטיפול המונע השפעה על פוריות ועל כניסה להריון?
    4. איזה בירור נוסף כדאי שאבצע? מה מומלץ? מעט חושש...
    5. בנוסף להיותי רופא, אני פרדסן חובב. אני מסיע ברכב סגור שני עובדים זרים מקסימים מאפריקה ועובד עמם בכיף כתף אל כתף בפרדס המשפחתי. האם בשל נתוניי, עלי להקפיד שהעובדים לא יהיו נשאי שחפת או חולי שחפת לשעבר או בהווה (יש כאלה שעברו בדיקה ויש בידם אישורים רפואיים)?
    6. הוזמנתי לביקור מרתק, אך לא הכרחי, במדינות אפריקאיות שיש בהן שחפת.
    א. האם בעייתי עבורי לבקר במדינות אלה?
    ב. האם בעייתי עבורי לעבוד בהתנדבות כרופא עם חולים, שחלקם חולי שחפת, במדינות אלה?
    ג. אם נוסע לאפריקה, האם וכיצד מומלץ שאתגונן?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PPD חיובי

הוספת תגובה

• PPD חיובי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/01/2013

אנשים להם PPD חיובי - מומלץ בעקרון לקחת טיפול מונע נגד שחפת. כמובן שיש צורך לראות מזה זה בדיוק PPD חיובי ולודא כי הממצאים בראות אינם מתאימים לשחפת פעילה - אז יש צורך בטיפול מלא נגד שחפת ולא רק בטיפול מונע. לא ברור לי מהן ההצללות שראו ב-CT החזה. לעיתים במקרים כאלו מבצעים ברונוכוסקופייה ודוגמים את האזור החולה לשחפת.
    הרעיון בטיפול מונע הוא למנוע התפרצות של שחפת בעתיד בזקנה, בהריון, במצבים של דיכוי חיסוני.
    לטיפול אין השפעה על פוריות.
    כמובן שאין מניעה להפגש או לעבור עם אנשים בלי קשר לדת מין וגזע.
    אין גם מניעה לטייל בארצות אנדמיות לשחפת אך כדאי להשלים את הברור טרם נסיעה.
    בכל מקרה ממליצה לך לקבל יעוץ מסודר ולא עצות כלליות דרך האינטנט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מאור

רוי
    30/01/2013

הבנתי שכדי להתקדם באבחנה המבדלת בין בדיקת PPD 'חיובית שגויה' + ממצאים אקראיים ב- CT חזה, לבין 'שחפת חביונית', עלי לבצע בדיקת דם הקרויה
    QUANTIFERON TB GOLD שעשויה לענות על השאלה אם יש לי 'שחפת חביונית'.
    וכדי לענות על השאלה אם יש לך שחפת פעילה (ACTIVE TB) , עלי לשלוח דגימות ליחה לתרבית או ל PCR יעודיים לשחפת. האם הבנתי נכון? מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו