אסטמה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה?
    סטודנט
    30/01/2013

שלום.
    קורה לי מדי פעם, כשאני מתעטש, שיוצא צליל של שיעול מתוך אזור הריאות. ביום יום, בלי חום, בלי שפעת או צינון. לפי דעתי, זה קרה לי אחרי שלפני כחצי שנה היה לי חום של עד 38, לא הבנתי אם זו הצטננות קשה או שפעת(אם כן, אז השפעת לא רצינית כמו שהיה לי בעבר, כי בקושי היו כאבי שרירים, והחום לא גבוה), למשך כ 4 ימים ואחריו כשבועיים עוד ירקתי את הליחה, על רקע הרגשה כללים טובה, ללא סימני תשישות וכו.
    חודש אחרי זה עשיתי בדיקת מאמץ למטרת חדר כושר, וגם שאיפה לתוך מכשיר לבדיקת תפקוד ריאות. האחות במקום "קבעה" לי אסטמה, אמרתי שאף פעם לא חוויתי שום בעיות נשימה, אמנם בילדות הצטננתי לא מעט. הסברתי גם שעשיתי בדיקות עור לקביעת אלרגיה, והכל תמיד היה שלילי, גם הIG יצא ברמה מינימלית. שם במעבדה(איצטדיון רמת גן) כתבו, שיש לי חסימה נשימתית קלה. הרופא אישר לי להמשיך להתאמן כרגיל.
    האם יכול להיות, שמדובר באסטמה? האם אפשר לאבחן אותה על פי מדד אחד בלבד? והאם ידוע לך על התופעה של התעטשות שגורמת לתחושה שהריאות יתפוצצו, כאילו מדובר בשיעול חזק? אולי לזה הכוונה בחסימה קלה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה?

הוספת תגובה

• אסטמה? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    12/02/2013

בכדי לאבחן אסטמה יש להבדק על ידי רופא ראות. האחבנה נעשית בעזרת מספר פרמטרים ולא בבדיקה חד פעמית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו