מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמה?סטודנט30/01/2013
שלום.
קורה לי מדי פעם, כשאני מתעטש, שיוצא צליל של שיעול מתוך אזור הריאות. ביום יום, בלי חום, בלי שפעת או צינון. לפי דעתי, זה קרה לי אחרי שלפני כחצי שנה היה לי חום של עד 38, לא הבנתי אם זו הצטננות קשה או שפעת(אם כן, אז השפעת לא רצינית כמו שהיה לי בעבר, כי בקושי היו כאבי שרירים, והחום לא גבוה), למשך כ 4 ימים ואחריו כשבועיים עוד ירקתי את הליחה, על רקע הרגשה כללים טובה, ללא סימני תשישות וכו.
חודש אחרי זה עשיתי בדיקת מאמץ למטרת חדר כושר, וגם שאיפה לתוך מכשיר לבדיקת תפקוד ריאות. האחות במקום "קבעה" לי אסטמה, אמרתי שאף פעם לא חוויתי שום בעיות נשימה, אמנם בילדות הצטננתי לא מעט. הסברתי גם שעשיתי בדיקות עור לקביעת אלרגיה, והכל תמיד היה שלילי, גם הIG יצא ברמה מינימלית. שם במעבדה(איצטדיון רמת גן) כתבו, שיש לי חסימה נשימתית קלה. הרופא אישר לי להמשיך להתאמן כרגיל.
האם יכול להיות, שמדובר באסטמה? האם אפשר לאבחן אותה על פי מדד אחד בלבד? והאם ידוע לך על התופעה של התעטשות שגורמת לתחושה שהריאות יתפוצצו, כאילו מדובר בשיעול חזק? אולי לזה הכוונה בחסימה קלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013בכדי לאבחן אסטמה יש להבדק על ידי רופא ראות. האחבנה נעשית בעזרת מספר פרמטרים ולא בבדיקה חד פעמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)