חשש מהידבקות בכלבת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מהידבקות בכלבת?
    עידו
    26/05/2013

לפני כחודשיים הייתי בצפון תאילנד. באיזשהו ערב הייתי בפאב ובו זוג שמנהל את המקום וכלב קטן שהם מחזיקים בו. במקרה כלשהו הוא נשך אותי קלות ביד, עד כמה שאני זוכר ללא סימני נשיכה אבל הרגשתי את זה.
    הגבר שמנהל את המקום אמר שהכלב בסדר ושהוא נושך אותו כל הזמן (כנראה במשחקים)
    אני לא יודע אם להאמין לו...
    מצד שני לא מדובר בכלב מהרחוב אבל עדיין אולי ישנה אפשרות שהוא לא חיסן אותו??
    חיפשתי מידע לגבי אחזקת כלבים בתאילנד (חוק חיסונים חובה) ולא מצאתי..
    ואולי כבר נשך אותו כלב נגוע מבחוץ ממקודם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מהידבקות בכלבת?

הוספת תגובה

• מציע שתשאל בדחיפות את פרופ' רשפון

שונית
    28/05/2013

הוא מרכז את הנושא בארץ ועובד בלשכת הבריאות חיפה.
    והוא אדם אדיב ונחמד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אוכל ליצור עמו קשר?

עידו
    28/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אוכל ליצור עמו קשר? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    28/05/2013

יש כלבת בתאילנד. לא ניתן לדעת על סמך התנהגות הכלב האם הוא חוסן והאם הוא חולה. בדרך כלל כאשר יש הדבקה המחלה מופיעה כבר לאחר חודשיים. כמו כן בשביל להדבק צריכה להיות פציעה בעור מה שלא בטוחה שקרה כאן.
    בכל מקרה הגוף המוסמך בארץ לקבוע האם יש צורך בחיסון זה לשכות הבריאות. ממליצה מחה להתייעץ עם לשכת הבריאות במקום מגורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

עידו
    30/05/2013

עשיתי 3 מנות חיסון לפני הטיול והיום עשיתי עוד מנה וגם בשבוע הבא.
    בכל מקרה היום חבר הראה לי בזרוע שלו שריטה בינונית. החזקתי את היד שלו כך שהאצבעות שלי היו ליד השריטה בכמה ס"מ ממנה. יש לציין שלפני שנגעתי בו כססתי ציפורניים עם השיניים. האם הוא יכול להיחשף ממני?
    כלומר בכללי - האם ישנה אפשרות של הידבקות בכלבת מאדם לאדם בצורה כזאת או אחרת? כולל נשיקות עם בן/בת הזוג?
    והאם הנגיף שלכאורה נמצא ברוק, במקרה כזה, יכול "לטייל" על העור עד לאזור הפצוע ומשם להיכנס לגוף?
    כמה זמן הוא יכול לשרוד באוויר - בדומה לנגיף האיידס?
    אודה לתשובתך במהרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

עידו
    30/05/2013

נשכתי מתוך משחקים בן אדם קרוב אליי לפני כמה ימים. האם זה מצריך מצדו ללכת לקבל חיסון? זאת מכיוון שאני במעקב...
    כנ"ל לגבי עישון מאותה פומית נרגילה עם חברים.. האם קיים להם סיכון עקב העברת רוק על הפומית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    01/06/2013

עישון משותף או נגיעה במישהו לאחר הכנסת יד לפה לא גורמת להעברת המחלה.
    לגבי נשיכה,אם אתה חולה ואם היתה פגיעה בעור אפשר להידבק כך. אתה מחוסן למיטב הבנתי אולם ממליצה להתייעץ עם לשכת הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הכוונה אם הייתי חולה?

עידו
    06/06/2013

אם מדובר לפני או בסימפטומים שלפני התפרצות המחלה, או לאחר התפרצות המחלה?
    כנ"ל לגבי רוק באצבעות ונגיעה בפצעים בגוף של האחר או להיפך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הכוונה אם הייתי חולה? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    09/06/2013

התכוונתי שאם אתה חולה בכלבת אז יש פוטנציאל הדבקה. מאחר ואתה לא חולה וגם חוסנת זה לא רלוונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו