ברטונלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברטונלה
    רועי
    26/06/2013

לפני חודשיים וחצי התעוררתי עם חולשה קיצונית שהתלווה בחום באזור 37.5, כאבי שרירים בכל הגוף ,לעיתים חוסר תאבון וכן פריחה קלה בכפות הידיים. תיתכן בלוטת לימפה קטנה נפוכה מאחורי אוזן ימין.

החלק הקשה של המחלה נמשך כ3 שבועות, אך החולשה חוזרת והולכת וכן גם כאבי שרירים עד היום - חודשיים וחצי- שלושה לאחר התחלת התסמינים.

חודש לאחר שהתופעות התחילו עברתי אשפוז שבוע באיכילוב שכלל בירור מקיף למחלות זיהומיות וכן CT כלל גופי והדבר היחיד המוזר שנמצא זה bartonella IGG תוצאת ביניים כאשר IGM שלילי.
    הבדיקות גם העידו שבעבר! חליתי במחלת הנשיקה EBV ובPARVO VIRUS.

מכיוון שאמי חולה במחלות ראומטולוגיות שונות נשלחתי לבדיקות אצל ראומטולוג כאשר הדבר החיובי היחיד היה ANA TITER 1:160 בתבנית SPECKELD ובנוסף DNA(ds) AB בתוצאה 7 BORDERLINE,הבנתי שתוצאות אלו יכולות להעיד על בעיה אוטואימונית אך גם על הדבקה בוירוסים שונים וחיידקים (כמו ברטונלה). חזרתי על אותה בדיקה 3 פעמים בזמנים שונים ותמיד התוצאה 1:160.

מכיוון ששבועיים לפני שחליתי הבאנו גור כלבים חדש הביתה ממכלאה, ובנוסף אני גר בקומת קרקע בסביבה של חתולים לא מעטים, והבדיקה הקודמת של הbartonella הניבה תוצאת ביניים! עשיתי שוב בדיקה לbartonella שיצאה הפעם IGG חיובי ו IGM שלילי!.

האם ייתכן שמה שחוויתי זה שרטת החתול ??? זאת למרות IGM כל הזמן שלילי? עד כמה הידבקות בחיידק הזאת שכיחה/נדירה?
    מאיכילוב נמסר לי שלמרות שIGM שלילי זה מתאים לשרטת החתול.

אשמח לעזרה, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברטונלה

הוספת תגובה

• ברטונלה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    28/06/2013

זה יכול להתאים למחלת שריטת החתול אולם קשה לדעת בוודאות.
    ההדבקות בחיידק זה אינה מאד שכיחה אך בהחלט קיימת במיוחד באנשים שיש להם מגע עם חתולים.
    בדרך כלל לא מדובר במחלה מסוכנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברטונלה הנזלה

האם הפולניה
    25/10/2013

שלום רב !
    לפני כשנה בתי הצעירה החלה לסבול מהפרעה בראייה בעין אחת, בביח אובחנה כסובלת מדלקת בעצב הראייה, טופלה בסטרואידים מס ימים, היתה הטבה וכעבור חודש חזרו הסימפטומים, שוב חזרו על טיפול סטרואידי יותר אגרסיבי . ובבדיקות הרבות שעברה , - סברו הרופאים שזה סוג של אחת ממחלות אוטואימוניות...mri מס פעמים יצא תקין, בדיקת הברטונלה הנזלה - סרטת החתול יצאה בבדיקה אחת חיובית, ובשנייה- באישפוז שני - גבולית,
    מסתבר שבמקביל לאותה תקופה שהחלה ההפרעה בראייה, היה בביתנו כלב - שהיה נגוע בפרעושים וקרציות, ותוך כדי משחק שרט את ביתי עד זוב דם...
    כאשר ביקשתי ממנה להישתמש באלכוהול - לחטא את היד - היא צחקה...
    ביקשתי לערוך לכלב (שנמצא אצל בת אחרת ... שלי ) - בדיקת דם לברטונלה - הוא נמצא חיובי. ידוע לי שהמחלה מועברת באמצעות פרעושים וקרציות ולכן מתייחסים לחתול, אך למעשה כלב שמסתובב בגינות ובמקומות שונים יכול כנראה להעביר את המחלה... האם אני צודקת ?
    בינתיים הכל מאחורינו , מעקבים ובדיקות מנת חלקנו,מקווים ומתפללים שהאפיזודה מאחורנו בעה"ש
    האם כדאי לחזור שוב על הבדיקות ?
    אשמח לפרטים נוספים ואולי ליצירת קשר עם רועי,מאחלת לו החלמה שלמה...
    האם הפולניה

מאחלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו