נטילת סטרואידים ואפשרות הידבקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת סטרואידים ואפשרות הידבקות
    מיכל
    11/08/2013

אני בת 44 וחוסנתי בילדות בכל החיסונים הדרושים. מגיל 25 מקבלת דקסמתזון בכמות המכונה "כמות פזיולוגית" של 0.5 מ"ג ליום. (בשל קונג'ניטל אדרנל היפרפלקסיה שהתגלה לאחר הצבא) האם כמות כזו מספיקה כדי לדכא את המע' החיסונית כך שהיא לא תפעל בעת חדירת וירוס מסוג פוליו פראי או שרק במצב שבו המע' החיסונית מדוכאת עקב נטילת כמות גדולה של סטרואידים עקב מחלה כרונית - יש בעיה.? *באופן כללי אני בריאה ואין לי בעיות רפואיות נוספות...
    שאלה נוספת - באופן מקרי לפני כמה שנים התגלה שאני לא מחוסנת לגמרי מפני שעלת והוסבר לי שזו מחלה שלא בהכרח מחוסנים בה לאורך שנים רבות. האם יתכן בדומה גם לגבי הפוליו או שזה חיסון for life? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטילת סטרואידים ואפשרות הידבקות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/08/2013

מינון הסטרואידים שאת מקבלת נחשב כפיזיולוגי ואת לא נחשבת למדוכאת חיסון. בכדי להיות מחוסן לפוליו באופן מלא יש לקבל את כל זריקות השגרה בילדות וזריקה נוסף בבגרות.
    החיסון לפוליו מחזיק יותר שנים מהחיסון לשעלת שנוטה לדעוך מהר יותר עם השנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

מיכל
    17/08/2013

תודה רבה על התשובה הברורה.
    מה זה אומר חיסון נוסף בבגרות? האם בני דורי היו אמורים לקבל זאת גם בשלב תיכון? צבא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו