חיסו פוליו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסו פוליו
    רינת
    25/08/2013

שלום, יש לי ילד בן שנה וחצי אשר מחוסן במומת . אני אמורה ללדת בעוד כמה ימים ורציתי לדעת האם לא מסוכן לחסן את הילד שלי כשאני חוזרת הביתה עם תינוקת בת כמה ימים ואני לא אניק ?
    הייתי רוצה לדעת האם לילד שלי אסור לגעת בתינוקת החדשה וממה צריך להימנע ?
    הכל כל כך לא ברור ומדאיג .
    תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסו פוליו

הוספת תגובה

• חיסו פוליו - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/08/2013

נהפוך הוא מאד כדאי לחסן את הילד כי כך תגבירי את ההגנה על התינוק החדש. החיסון המוחלש אינו מסוכן והוא מכחיד נשאות של פוליו פראי שזה הדבר המסוכן. על ידי כך יקטן בצורה משמעותית הסיכוי שהתינוק החדש יפגש עם נגיף פוליו מסוכן לפני שהוא מספיק להתחסן בעצמו.
    ילדים שחוסנו בחיסון מוחלש מפרישים את הנגיף בצואה עד 6 שבועות אבל בדרך כלל מדובר בזמן הרבה יותר קצר.
    בתקופה זו מומלץ להקפיד על שטיפת ידיים לאחר הליכה לשרותים. במידה והוא עדין עם חיתול אז לשים את החיתול בשקית נילון סגורה ואז לזרוק לפח.
    אין שום מניעה שתניקי. נהפוך הוא. בהנקה את מעבירה לתינוק החדש נוגדנים נגד פוליו שעוזרים לו להתגונן מהמחלה אפילו לפני שחוסן.
    הילד יכול בהחלט לנגוע בתינוקת החדשה רק להקפיד לשטוף ידיים לפני.
    שתהיה לידה קלה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו