כלבת עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת עזרה בבקשה
    בדוי
    19/09/2013

שלום וברכה
    אני בן 23 לאחרונה טיילתי בתאילד באי קופנגן
    לאחר מספר ימים יצאתי בשעת הערב וכלב קטן ליקק אותי בבוהן באיזור שבו היה פצע שעדיין לא הוגלד
    5 דקות לאחר מכן המקום נשתף במים וניתן חיסון פעיל VERORAB בתאילד
    ככשאלי למה לא אקבל בנוסף חיסון סביל נאמר כי במקרה של נשיכה נותנים נוגדים סביב האיזור שנפגע אך מכוון שהאיזור הוא בבוהן ולא מדובר בנשיכה אין נותנים את החיסון הסביל
    כך ביצעתי חיסונים ביום ה 0 ה 3 ה 7 וה 14 שאת האחרון ביצעתי בישראל בלשכת הבריאות
    מרגע החשש אני לא מפסיק להיות מוטרד אני מנסה ממש לחפש האם התסמינים הראשונים קיימים ונכנס ללחץ של ממש
    אני קורא הרבה באינטרנט על החיסון והמחלה מה שמדאגיד אותי יותר
    את החיסון האחרון קיבלתי ביום ראשון האחרון
    לאחרונה אני מרגיש קצת עייפות חולשה וקצת מתעטש אין לי חום בכלל נכון לעכשיו אך יצא לי לשלשל פעם אחת או פעמיים
    אני מוצא את עצמי מודד חום כמעט כל 5 דקות רק כדי להבטיח שאין עליית חום אני תמיד בטווח ה 36.8 - 37.1 מה שאומר שהחום תקין

השאלות שלי הם
    האם התסמינים שלי מצבעים על משהו?
    האם לאחר מתן כל החיסונים יש סיבה לדאגה
    והאם ההחלטה של הצוות הרפואי לא לתת חיסון סביל הייתה נכונה ואם כן או לא מה היעלות של פעיל לאחר החשיפה?

אני אשמח לתשובה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבת עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• כלבת עזרה בבקשה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    22/09/2013

בהנתן הסיפור הקליני ההחלטה לא לתת חיסון סביל נראית סבירה.
    הכלב לא היה תוקפני וגם לא נשך אותך.
    הסימנים שאתה מתאר אינם ספיצפיים ולאו דוקא מתאימים לכלבת שבכל מקרה לא סביר שנדבקת. נראה לי שאתה יכול להרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו