חיסון לאבעבועות רוח לפני היריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לאבעבועות רוח לפני היריון?
    יעל
    14/11/2013

שלום,

אני ובעלי מתכננים להיכנס להריון. לשם כך, הפנה אותי הרופא המטפל לבדיקות דם לרמות נוגדנים למחלות שונות. בבדיקת נוגדנים לאבעבועות רוח התקבלו התוצאות הבאות:
    VARICELLA ZOSTER IgG - Weakly Positive
    VARICELLA ZOSTER IgM - פסול

אציין שבילדותי לא חליתי באבעבועות רוח. אני חושבת שכשאחותי היתה חולה הופיעו גם לי מספר שלפוחיות (אולי 4-5), אך הן נעלמו ולא הופיעו לאחר מכן ברמה של מחלה מלאה.

1. ידוע לי ש-IgG הכוונה לנוגדנים שמצביעים על חיסון קיים למחלה. מהי המשמעות של Weakly Positive? האם המשמעות היא שאני מחוסנת, או שרמת הנוגדנים נמוכה מדי ואני צריכה לעבור חיסון נגד אבעבועות רוח לפני הכניסה להיריון? האם אכן יש צורך בחיסון במצב כזה?
    2. אם כן צריך לקבל חיסון, האם יש לקבל מנה אחת או שתיים? אם שתיים - באילו הפרשים?
    3. אם כן צריך לקבל חיסון, כמה זמן יש להמתין ממועד קבלת החיסון עד שניתן להיכנס להריון? בחלק מהמקומות ראיתי שרשום שיש להמתין חודש, ובחלק שלושה חודשים.

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות רוח לפני היריון? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    22/11/2013

גם מספר שלפוחיות בילדות נחשבות כהדבקה באבעבועות רוח. במקרה כזה אין המלצה לבדוק נוגדנים. נוגדנים נמוכים לא בהכרח מעידים אל חוסר חיסון אלא אולי על חוסר חשיפה למחלה בשנים האחרונות. בכל מקרה יש גם אפשרות להתחסן. ההמלצה היא לא להכנס להריון 3 חודשים לאחר החיסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו