כלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת
    רוחמה
    31/03/2008

הבת שלי נמצאת באיי אנדמן וננשכה ע"י כלבה שהניקה גורים. היא קיבלה בבי"ח זריקת טטנוס ואנטיביוטיקה ונאמר לה שאין כלבת באי. בכל בתי החולים ובתי המרקחת לא ניתן להשיג את החיסון האם עליה לעשות את נחיסון בכל מקרה או שניתן להסתפק בתשובת הרופאים המקומיים שאין מקרי כלבת אצלם ולכן לא מחזיקים את החיסון

בתודה
    רוחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    31/03/2008

שאלת שאלה מסובכת מאוד. עברתי על הדיווחים בספרות בנוגע לכלבת באנדמן, ואכן האי נחשב כנקי מכלבת. אולם הסקר האחרון המתואר בספרות נעשה בשנת 2003, תוך הדגשה שהפיקוח על הבאת בעלי חיים לאי מאוד רופף, ויש סכנה לסטטוס של האי כ"נקי מכלבת".
    קשה לי לייעץ לך מה לעשות עם המידע הזה. אני מניח שהרופאים בבה"ח אליו פנתה יודעים מה הם אומרים, וגם הסיטואציה של נשיכה מכלבה מניקה מסבירה את הנשיכה. אבל כידוע כלבת היא מחלה עם 100% תמותה ולכן יש מקום לשוב ולוודא עם הרופאים באי שאין סכנה, או אולי לדאוג שהכלבה תושם בהסגר (או פיקוח) לוודא שהיא לא מפתחת מחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו