דלקת קרום המוח ויראלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת קרום המוח ויראלית
    טלי
    31/03/2008

ערב טוב,
    לפני חודש אחותי אובחנה כחולה בדלקת קרום המח ויראלית (לאחר בדיקת LP). כעבור שבועיים של הקאות וכאבי ראש קשים היא החלה להתאושש אך היתה פגיעה ביכולת הדיבור והקואורדינציה שלה (הליכה לא יציבה). לפני שיחרורה נעשתה בדיקת MRI שהראתה בצקת במח הקטן. היא החלה תהליך שיקום אך כעבור שבועיים חלה פגיעה בראיה (התחילה לראות כפול). הדיבור השתפר וגם היציבה השתפרה מעט. היא אושפזה שוב- ב MRI הכל תקין וגם הבצקת נעלמה. בבדיקת LP חוזרת המדדים ירדו משמעותית (ספירת תאים ירדה ל 8 מ 420 בבדיקה קודמת). כמוכן, בבדיקו נוספות נמצא טיטר של 1:80 של antinuclear antibody. היא בהריון שבוע 16. מה יכול להיות ההסבר למצבה? להדרדרות שהופיע בימים האחרונים?הרופאים מתלבטים בין מחלה אוטואימונית או מחלה זיהומית או התלקחות מוחלשת מחודשת של הוירוס, מה דעתך?
    תודה מראש
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת קרום המוח ויראלית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    01/04/2008

טלי שלום,
    קשה לי לעשות אבחנה כאן על דפי האינטרנט, וזה יהיה לא אחראי אם, לאור ההכרות השטחית שלי עם מצבה של אחותך, אערער על אבחנות שעשו רופאים שמכירים אותה היטב.
    ובכל זאת, התמונה שאת מתארת מאוד לא מתאימה לדלקת קרום המח וירלית. הפגיעה הנוירולוגית המשמעותית שתארת מתאימה למעורבות של המח עצמו ולא רק הקרומים. גם הבצקת שראו במח הקטן ב-MRI לא אופיינית לדלקת וירלית של קרומי המח.
    יש לשלול זיהום בהרפס (שיכול לפגוע ברקמת המח עצמה) - אני מניח ששלחו את נוזל השדרה לבדיקה להרפס.
    ואבחנה אוטואימונית נשמעת לי כרגע הגיונית יותר מאבחנה זיהומית.
    מציע שתתייעצי עם נוירולוג וראומטולוג, אבל מוטב עם כאלה שיוכלו להגיע ולבדוק אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו