הרפס השפתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס השפתיים
    אפרת
    10/03/2014

אני בת 38, לא חיה בישראל ועוברת עם משפחתי חורף קר מאוד (מתחת לאפס) ויבש.
    בשבועיים האחרונים, נדבקתי בשפעת, ולקראת סוף המחלה התפתחו לי פצעי הרפס רבים וגדולים באזור האף והשפתיים.
    אני בריאה מאוד בד"כ, לא היתה לי מחלת חום במשך 5 שנים לפחות, ורגילה שיש לי פצע הרפס אחד מקסימום פעם בשנה. הפעם כמות הפצעים (6) וגודלם החריג, וגם זמן ההחלמה הממושך, מדאיגים אותי. הפצעים גם הופיעו בנקודות בהן אף פעם לא היו לי פצעים בעבר. אני משתמשת במדבקות קומפיד כדי למנוע הדבקה ולהקל את הכאב והצריבה. מנסיון של שנים עברו הזובירקס (על צורותיו השונות) מעולם לא עזר לי.

האם ייתכן שיש לי בעיה חיסונית רצינית יותר שדורשת בדיקה? האם כמות הפצעים וגודלם זה משהו חריג ומסוכן?
    האם יש איזשהו טיפול מוצע אחר שיכול לסייע? אולי חיסון?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס השפתיים

הוספת תגובה

• הרפס השפתיים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    14/03/2014

קשה מאד להביע עמדה על פצעים בלי לראות אותם. זה יכול להיות הרפס אבל יש גם נגיפים וחיידקים אחרים שיכולים לגרום לפצעים.
    מציעה לפנות לרופא באוזר מגוריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מאוד מאוחרת ומאוד מתחמקת

אפרת
    14/03/2014

סליחה מראש אם הדברים פוגעניים, אבל אחרי המתנה כל כך ארוכה במונחי האינטרנט, ועוד כשמדובר בפורום רפואי שבד"כ השואלים בו זקוקים לתשובות מיידיות וענייניות, לקבל תשובה כמו שנתת זה קצת מעליב.
    ברור שצריך לפנות לרופא, ברור שקשה לתת אבחנה לפי תיאור בפורום, אבל גם בחיפוש קודם שעשיתי בפורום כל התשובות שלך היו באותו סגנון.
    אם את לא יכולה לייעץ מרחוק, להסביר, להרגיע, להעלות רעיונות לטיפול או להקלה- אז למה את מייעצת בפורום? רק כדי ששמך יתנוסס בראשו? מה התועלת אם את כל המקרים את פוטרת בתושבה הלקונית הזו של "צריך לגשת לרופא"?
    וספציפית לגבי השאלה שלי: את לא יכולה להעריך מה זה אומר מבחינה חיסונית? מה זה אומר כשיש כמה פצעי הרפס ביחד על שטח די גדול? מהן אפשרויות הטיפול המוצעות?
    הרי לא כל אחד יכול/רוצה ללכת לרופא, בדיוק בשביל זה יש פורום. את כנראה לא מבינה את תפקיד הפורום שבראשותך.

לתשומת לבך ולתשומת לב עורכי האתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו