מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס השפתייםאפרת10/03/2014
אני בת 38, לא חיה בישראל ועוברת עם משפחתי חורף קר מאוד (מתחת לאפס) ויבש.
בשבועיים האחרונים, נדבקתי בשפעת, ולקראת סוף המחלה התפתחו לי פצעי הרפס רבים וגדולים באזור האף והשפתיים.
אני בריאה מאוד בד"כ, לא היתה לי מחלת חום במשך 5 שנים לפחות, ורגילה שיש לי פצע הרפס אחד מקסימום פעם בשנה. הפעם כמות הפצעים (6) וגודלם החריג, וגם זמן ההחלמה הממושך, מדאיגים אותי. הפצעים גם הופיעו בנקודות בהן אף פעם לא היו לי פצעים בעבר. אני משתמשת במדבקות קומפיד כדי למנוע הדבקה ולהקל את הכאב והצריבה. מנסיון של שנים עברו הזובירקס (על צורותיו השונות) מעולם לא עזר לי.
האם ייתכן שיש לי בעיה חיסונית רצינית יותר שדורשת בדיקה? האם כמות הפצעים וגודלם זה משהו חריג ומסוכן?
האם יש איזשהו טיפול מוצע אחר שיכול לסייע? אולי חיסון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס השפתיים - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/03/2014קשה מאד להביע עמדה על פצעים בלי לראות אותם. זה יכול להיות הרפס אבל יש גם נגיפים וחיידקים אחרים שיכולים לגרום לפצעים.
מציעה לפנות לרופא באוזר מגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מאוד מאוחרת ומאוד מתחמקת
אפרת14/03/2014סליחה מראש אם הדברים פוגעניים, אבל אחרי המתנה כל כך ארוכה במונחי האינטרנט, ועוד כשמדובר בפורום רפואי שבד"כ השואלים בו זקוקים לתשובות מיידיות וענייניות, לקבל תשובה כמו שנתת זה קצת מעליב.
ברור שצריך לפנות לרופא, ברור שקשה לתת אבחנה לפי תיאור בפורום, אבל גם בחיפוש קודם שעשיתי בפורום כל התשובות שלך היו באותו סגנון.
אם את לא יכולה לייעץ מרחוק, להסביר, להרגיע, להעלות רעיונות לטיפול או להקלה- אז למה את מייעצת בפורום? רק כדי ששמך יתנוסס בראשו? מה התועלת אם את כל המקרים את פוטרת בתושבה הלקונית הזו של "צריך לגשת לרופא"?
וספציפית לגבי השאלה שלי: את לא יכולה להעריך מה זה אומר מבחינה חיסונית? מה זה אומר כשיש כמה פצעי הרפס ביחד על שטח די גדול? מהן אפשרויות הטיפול המוצעות?
הרי לא כל אחד יכול/רוצה ללכת לרופא, בדיוק בשביל זה יש פורום. את כנראה לא מבינה את תפקיד הפורום שבראשותך.
לתשומת לבך ולתשומת לב עורכי האתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)