סטרפטקוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטקוק
    אלה
    09/06/2014

שלום רב, כתוצאה מהדבקות של הכל המשפחה בסטרפ, החלטנו לבצע בדיקה בזמן ללא ממצאים למחלה, לאחר שילד הקטן בן שנה נדבק וחלה עם חום גבוה במיוחד . ביצעתי בדיקות לסטרפטקוק גם עבורי ועבור שאר הילדים. ילד הגדול - ללא ממצאים של המחלה - ללא חום, ללא התלוננות -נמצא חיובי. לפני חודשיים היו לו כאבי גרון קלים, ללא חום- ביצאנו בדיקה ביתית- יצא חיובי ולכן עשינו טיפול אנטיביוטי. לבן הגדול מידי פעם יש ריח לא נעים מהפה. לאורך כל הדרך אני גם נותנת פרוביוטיקה ביו בליס , אך לא באופן רצוף.
    ילד בינוני לא התלונן לעולם על כאבי גרון. ולאחר בדיקה, ללא חום וללא כאבים וללא ממצאים בבדיקה- נמצא חיובי. כמו כן עשיתי לו בדיקת דם לסטרפטוליזין - יצא 393. וארטריטיס- יצא בטווח וספירת דם- יצא בדיקה טובה בלי חריגות. האם יתכן שבשני מקרים הם נשאים? אך להמנע מהדבקות? והאם יש צורך לבצע בדיקות ספציפיות לבדוק שהכל תקין ובגוף אין זיהום ? והאם יש צורך לבצע בדיקת חוזרת לאחר . מה הצע שלכם בדבר . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטקוק

הוספת תגובה

• סטרפטקוק - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/06/2014

אין המלצה לבדוק נשאות ל-STR A וברוב המכריע של המקרים גם אין המלצה לטפל בנשאות, פשוט כי זה לא עוזר והחיידק חוזר לגרון תוך זמן קצר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטקוק בגרון ללא חום

נלי
    23/06/2014

שלום,הילד שלי בן 5 וכול 4-5 חודשים החיידק חוזר,והטיפול הוא אנטיביוטיק. הפעם היה לילד חום יומיים של 37.4 ועבר. נשאר רק שיעול עם ליחה ונוזלת. חזרנו על משטח גרון אחרי 4 ימים עם תשובה חיובית. הרופא אמר לנו הפעם לא לקחת את האנטיביוטיק. אני יודעת שהחיידק יכול לעשות הרבה סיבוכים....האם בכול זאת אני צריכה לתת לילד את האנטיביוטיק?!?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטקוק בגרון ללא חום - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    28/06/2014

לא יכולה לתת עצה פרטנית בלי לבדוק את הילד. באופן כללי יש הרבה ילדים שהם נשאים של החיידק, מצב זה אינו מסוכן כלל וגם לא דורש טיפול. כפי הנראה שהילד שלך שייך לקבוצה זו. במקרה כזה ההמלצה לא לטפל היא נכונה. כאשר ילד הוא נשא של החיידק לא נגרמים הסיבוכים של זיהום פעיל בסטרפטוקוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו