זיהום חיידקי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום חיידקי
    חיים
    15/02/2015

שלום רב,

כבר כחצי שנה שיש לי יובש באף ואני יורק ליחה ירוקה ומעט דם שיורדת מהסינוסים (הסינוס הימני העליון) במנגנון של פוסט נזל דריפ וגורמת לי לעתים לשיעולים, לקשיי נשימה ולהוצאה מהגרון של ליחה ירוקה ומעט דימום שמקורו אפי (בייחוד בבוקר).
    ניסיתי ארבעה סוגי אנטיביוטיקות כולל זינט ואוגמנטין ל-14 יום -
    שתי האנטיביוטיקות עוזרות לי להרגיש יותר אנרגטי והליחה מתנקה (הופכת לשקופה במקום לירוקה) אך בתום השימוש הזיהום חוזר במלוא העוצמה וגורם לי לחולשה ולסבל רב.
    הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שמעלה השערה - אך לא בטוח - שאולי מדובר בתוצאה של תופעה הנקראת קונכה בולוזה הפוגעת בניקוז ומציע לשקול הקטנת קונכיות אמצעיות.
    יש לציין שעברתי ניתוח הסרת קונכיות לפי 3 חודשים שחשבתי שיפתור את הבעיה אך הבעיה רק החריפה, בייחוד את היובש והדימומים.
    כרגע, אני די אובד עצות.
    שואל את עצמי האם יש דרך להתגבר על הזיהום ולשוב לחיים אנרגטיים ומלאים וכן מודאג גם מהאפשרות של הדבקת אשתי וילדיי.... מצרף את תרבית הליחה האחרונה (שזהה לשתי התרביות האחרונות לפני לקיחת הזינט ולאחריו).

האם יש טעם בניסיון של עוד אנטיביוטיקה במינון אחר ולזמן אחר, אולי בצירוף תרופה נוספת? האם יכול להיות שמדובר פשוט בחיידק די עמיד שהתנחל במערות האף ושאין דרך טובה לסלקו? ומה בעצם לעשות הלאה? אולי פשוט לחכות והוא יעבור באופן ספונטני (אני כבר חצי שנה סוחב את החיידק הזה וסובל מזיהום הכולל ליחה ירוקה בצד קשיי נשימה).

KLEBSIELLA PNEUMONIAE 0.00

MIC SENSITIVITY

PIPERA/TAZOBACT <=4 S

AMPICILLIN >=32 R

AUGMENTIN <=2 S

AMIKACIN <=2 S

CIPROGIS <=0.25 S

ZINNAT 2 S

CEFTAZIDIME <=1 S

CEFOXITIN <=4 S

CEPHALEXIN <=4 S

CEFTRIAXONE <=1 S

ESBL Neg -

ERTAPENEM <=0.5 S

FOSFOMYCIN 32 S

GENTAMYCIN <=1 S

MEROPENEM <=0.25 S

RESPRIM <=20 S

SPUTUM MICROSCOPY

COLUMNAR EPITH. ++

LEUKOCYTES ++++

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום חיידקי

הוספת תגובה

• זיהום חיידקי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

אינני נותנת יעוצים פרטניים דרך האינטנט. המקרה מורכב ולצורך חוות דעת מקצועית יש צורך בבדיקה ויעוץ אישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו