CMV: גן ילדים +חיסון אפשרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV: גן ילדים +חיסון אפשרי
    שירה
    23/02/2015

שלום,

אין לי נוגדנים ל CMV ,אני אמא לילדה בת שנה וחצי שעתידה להשתלב במסגרת לראשונה בקרוב, ואני רוצה להיכנס להריון.

1. האם הסיכון של ביתי להדבק ב CMV יפחת אם אכניס אותה למסגרת עם עד 5 ילדים ? האם יש הבדל בסיכון בין קבוצה של 8 ילדים ל כ 16 ילדים?
    2. האם חיזוק מערכת החיסון שלי באמצעות ויטמינים, צמחי מרפא וכו' יכול לצמצם את סיכון ההדבקות שלי?
    3. קראתי שיש ניסויים בשלב 2 לפיתוח חיסון ל CMV , האם יש אפשרות לקחת חלק בניסויים כאלו בארץ? האם מומלץ?
    4. האם כדאי להדבק בכוונה ב CMV ואז להמתין חצי שנה? אני כבר בת 40
    5. כיצד ניתן לצמצם את הסיכון להדבקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV: גן ילדים +חיסון אפשרי

הוספת תגובה

• CMV: גן ילדים +חיסון אפשרי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

באופן כללי מסגרת עם יותר ילדים מהווה יותר סיכון להדבקה אולם בפועל מספיק ילד אחר חולה בכדי להדביק כך שהייתי בוחרת את המסגרת בהתאם לאיכות המסגרת ולא על פי הסיכון להדבקה ב-CMV.
    אני לא מכירה דרך לחזק את מערכת החיסון באמצעות וטימינים צמחי מרפא או באופן אחר.
    למיטב ידיעתי אין כעת ניסוי בחיסון כנגד CMV בארץ. בכל מקרה לא ניתן להשתתף בניסוי תוך כדי כניסה להריון.
    אני ממש לא חושבת כדאי להדבק בכוונה - אני גם לא בטוחה שכל כך פשוט להדבק.
    מצמצמים את הסיכון להדבק על ידי המנעות ממגע עם הפרשות של אנשים או ילדים שחולים - צואה, שתן, רוק, נזלת וכו'. מחטאים ידיים לפני מגע עם מזון. מחטאים ידיים לאחר הליכה לשרותים.
    אני אף פעם לא חושבת שכדאי להדבק בכוונה במחלקה כלשהי. את בת 40 ואם את מעוניית להכנס להריון כדאי להקדים ולעשות זאת בלי קשר לסטטוס CMV.
    מומלץ לבצע מעקב במהלך ההריון בכדי לודא שלא נדבק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו