קלקול קיבה בהריון שבוע 36

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלקול קיבה בהריון שבוע 36
    מודאגת
    26/04/2015

שלום רב,
    יש לי מספר שאלות בבקשה:

1. אני בהריון שבוע 36. אכלתי פיצה עם גבינה זיתים ופטריות. לא יודעת איזה סוג גבינה והיא לא הייתה ממש נמסה. פטריות וזיתים כמובן של קופסאת שימורים. אחרי 4 שעות חשתי כאב חד בבטן ובמעיים והתחיל לי שלשול. עכשיו השלשול הפסיק אבל מרגישה חולשה כללית. האם זה יכול להיות מסוכן לעובר? האם מדובר במזון מזוהם?

2. באופן כללי על מנת להשמיד את הליסטריה עד איזה טמפרטורה אני צריכה לחמם האוכל (הרתחה או פחות)?

3. בנוסף אני אוכלת כמעט כל יום מזה חודש גבינת שמנת (גבינת פילדפייה, רשום מחלב מפוסטר). ועכשיו קראתי שדווקא גבינות רכות כגון גבינת שמנת יכולות להכיל החיידק המסוכן ליסטריה גם אם נעשו מחלב מפוסטר!! האם יכול להיות שנדבקתי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלקול קיבה בהריון שבוע 36

הוספת תגובה

• קלקול קיבה בהריון שבוע 36 - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    01/05/2015

קלקול קיבה יכול להגרם מליסטריה אבל גם ממגוון חיידקים ונגיפים אחרים. לעיתים גם יכול להגרם מרעלנים שמופרשים על ידי חיידקים.
    פסטור הורג את חיידקי הליסטריה, אולם אם מזון עומד הרבה זמן בחוץ יתכן זיהום גם במזון שפוסטר.
    אינני יכולה לקבוע אם נדבקת. במידה ויעלה החום ממליצה להשלים תרביות דם לבחון סוגיה זו ולעדכן את הרופא המטפל על השלשול שהיה לך לאחרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו