מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה המכילה אכינוככוס בטחולא.א21/05/2015
ראשית תודה לך על תשובתך
היות והטפיל נמצא בטחול וזה לא אופיני לנגעים של אכינוקוק ואז כן מומלץ לנתח כדבריך.
אני נמצאת באי ודאות מצד אחד הכירוג קבע לי תור לכריתת הטחול ומצד שני רופא הזהומית ציין בפני שלא כדאי למהר לכריתת הטחול היות ואני לוקחת כבר חודש ימים את האקסזול והוא יעץ לי להמשיך בטיפול תרופתי אחר ולבדוק במעקב הדמיה אם הציסטה קטנה(יש לי תור שבוע הבא לאולטהסאוד)
רציתי לדעת וזה דחוף לי במידה והציסטה קטנה ןהרי לא ניתןלנקז את הציסטה מהטחול זה מסוכן אלה לכרות אותו. האם אותו טפיל שהומת יכול להישאר בטחול ולא להזיק לי בעתיד מעצם היותו בטחול???? האם לא אסתבך בעוד דברים ????? האם קרו בעבר מקרים כאלה שהציסטה והטפיל המת נשארו בטחו????
להזכירך קימים אצלי 2 ציסטות האחת בגודל 8 ס"מ עם היסתידות גסה בתוכה והשניה כ 5 ס"מ בעלת גבולות מסויידים עם תוכן בתוכה
, וקיים עוד ציסטות קטנות
הודה לך על תשובתך המהירה לגבי החלטתי אם להמתין כפי שהד"ר לזהומית ציין או לכרות את הטחול ?? תשובך תעזור לי לגיבוש החלטתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה המכילה אכינוככוס בטחול - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/05/2015אינני יכולה לתת יעוץ ספציפי מבלי לראות את ההדמיה, בדיקות הדם ולבדוק אותך.
באופן כללי אם הציסטה קטנה באופן משמעותי בעקבות הטיפול התרופתי יש מקום לשקול גישה שמרנית ללא ניתוח. במצב כזה ותוך כדי מעקב הפרזיט לא יגדל ולכן גם לא יסכן בנגעים נוספים. כמו כן אם יש תגובה לטיפול זה מחזק את ההשערה כי מדובר באכינוקוק.
אבל שוב, מה ההמלצה הספציפית שלי במקרה כזה יכולה להנתן רק לאחר בדיקה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)