ציסטה המכילה אכינוככוס בטחול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה המכילה אכינוככוס בטחול
    א.א
    21/05/2015

ראשית תודה לך על תשובתך
    היות והטפיל נמצא בטחול וזה לא אופיני לנגעים של אכינוקוק ואז כן מומלץ לנתח כדבריך.
    אני נמצאת באי ודאות מצד אחד הכירוג קבע לי תור לכריתת הטחול ומצד שני רופא הזהומית ציין בפני שלא כדאי למהר לכריתת הטחול היות ואני לוקחת כבר חודש ימים את האקסזול והוא יעץ לי להמשיך בטיפול תרופתי אחר ולבדוק במעקב הדמיה אם הציסטה קטנה(יש לי תור שבוע הבא לאולטהסאוד)
    רציתי לדעת וזה דחוף לי במידה והציסטה קטנה ןהרי לא ניתןלנקז את הציסטה מהטחול זה מסוכן אלה לכרות אותו. האם אותו טפיל שהומת יכול להישאר בטחול ולא להזיק לי בעתיד מעצם היותו בטחול???? האם לא אסתבך בעוד דברים ????? האם קרו בעבר מקרים כאלה שהציסטה והטפיל המת נשארו בטחו????
    להזכירך קימים אצלי 2 ציסטות האחת בגודל 8 ס"מ עם היסתידות גסה בתוכה והשניה כ 5 ס"מ בעלת גבולות מסויידים עם תוכן בתוכה
    , וקיים עוד ציסטות קטנות

הודה לך על תשובתך המהירה לגבי החלטתי אם להמתין כפי שהד"ר לזהומית ציין או לכרות את הטחול ?? תשובך תעזור לי לגיבוש החלטתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה המכילה אכינוככוס בטחול - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    27/05/2015

אינני יכולה לתת יעוץ ספציפי מבלי לראות את ההדמיה, בדיקות הדם ולבדוק אותך.
    באופן כללי אם הציסטה קטנה באופן משמעותי בעקבות הטיפול התרופתי יש מקום לשקול גישה שמרנית ללא ניתוח. במצב כזה ותוך כדי מעקב הפרזיט לא יגדל ולכן גם לא יסכן בנגעים נוספים. כמו כן אם יש תגובה לטיפול זה מחזק את ההשערה כי מדובר באכינוקוק.
    אבל שוב, מה ההמלצה הספציפית שלי במקרה כזה יכולה להנתן רק לאחר בדיקה וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו