שעלת בהיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת בהיריון
    אדר
    30/05/2015

אמא שלי נדבקה בחיידק B.PARAPERTUSSIS (בבדיקת pcr) כאשר בבדיקת דם שלה נמצא- bord.pertussis igg - 8.3 ו-
    Bord.pertussis iga 3.3. האם המשמעות היא שהיא חולה בשעלת או שמדובר בחיידק אחר? האם המשמעות זהה?
    חשוב לציין שאני בשבוע 31 להיריון והתחסנתי לשעלת מיד כשגילו שהיא חולה בעקבות החשיפה אליה. האם יש סכנה לעובר? האם עובר (בשונה מתינוק) יכול להידבק בחיידק מהאם? מה ההשלכות? האם כדאי לקבל כעת טיפול אנטיביוטי או שהוא יסתור את החיסון? האם אני יכולה להיבדק כעת (פחות משבוע לאחר קבלת החיסון) בבדיקת pcr? האם תהיה מהימנה? (חשוב לציין שיש לי תופעות של צינון ללא שיעול).
    אודה על ההתייחסותך בהקדם האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת בהיריון

הוספת תגובה

• שעלת בהיריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    02/06/2015

אכן מדובר בהדבקה בשעלת של האם.
    לגביך - שעלת אינה מסוכנת בהריון, אולם היא מסוכנת לילוד.
    במידה והתחסנת, עד שתלדי תהיי מחוסנת, כך גם לא תדביקי את תינוקך וגם נוגדנים מדמך יעברו לתינוק ויגנו עליו הן דרך השלייה והן באמצעותה הנקה.
    לגבי קבלת טיפול מונע אנטיבוטי - יש להתייעץ עם לשכת הבריאות. זה תלוי במועד ההדבקה של האמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו