חשש ל-CMV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש ל-CMV
    מיכל
    12/07/2015

ד"ר מאור שלום,

אני בשבוע ה-23 להריוני. לפני כיומיים התחילו לבעלי תסמינים של מחלת חום: חום של כ-38.5, חולשה, הקאות ושלשולים. אני חוששת שאולי מדובר בוירוס ה-CMV. אני אינני מחוסנת לוירוס וחוששת להידבק ממנו. שאלותיי הן:
    1. בעלי מעוניין לבצע בדיקת דם לנוגדני CMV כדי לבדוק האם אכן מדובר ב-CMV. תוך כמה זמן מרגע הופעת הסימפטומים צפויים להופיע נוגדני CMV מסוג IGM? מתי עליו לבצע את בדיקת הדם?
    2. במידה ואכן מדובר ב-CMV, כמה זמן מרגע הופעת הסימפטומים בעלי עדיין נחשב מדבק ויכול להדביק אותי ב-CMV?
    3. במידה ובעלי חלה בעבר ב-CMV, ומדובר הפעם ב-CMV שניוני בלבד, האם הוא עדיין יכול להדביק אותי?
    4. במידה ומדובר ב-CMV, מה ניתן לעשות על מנת שלא אדבק? האם עלינו להיות בבידוד מסוים?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש ל-CMV

הוספת תגובה

• חשש ל-CMV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    18/07/2015

הדבקה ב-CMV היא במגע הדוק - שימוש בכלי אוכל משותפים שנכנסים לפה, נשיקות, יחסי מין, מגע עם הפרשות כגון שתן או רוק.
    כלל אינני בטוחה כי בעלך חלה ב-CMV. התמונה שאת מתארת אינה אופיינית.
    ניתן לבצע בדיקת נוגדנים כבר לאחר שבוע מתחילת המחלה אולם לעיתים לוקח קצת יותר זמן לנוגדנים לעלות, שבועיים שלושה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו