מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת ממחלת הנשיקהחוששת11/10/2015
ד"ר שלום ,
אני בשבוע 38 להריוני ברוך השם.
לפני כחודש חברה שלי סיפרה לי שהמבוגרת שבה היא מטפלת ( מכינה לה אוכל וישנה איתה בבית בלילה ) חלתה במחלת הנשיקה לא ידוע לי סוג הוירוס ולכן החשש.
יש לציין שיומיים לפני שגילו לה את המחלה והחלו הסיפטומים החברה לא הייתה איתה בשום מגע .
עבר חודש מאז במקרה המדובר ורק עכשיו נפגשתי עם החברה השתדלתי להתרחק אבל יצא שדיברנו פנים מול פנים למרות שמאד נזהרתי.
היא גם נתנה לי נשיקה על הבטן ( על החולצה ) ומבלי לשים לב נגעתי בסימן הליפגלוס שנשאר ואני חוששת שלפני ששטפתי ידיים נגעתי במקרה בפה או באף .
להבנתי בדיקת דם תהיה אפקטיבית רק עוד שבועיים - חודש ואני כבר מאמינה שאהיה לאחר הלידה בעזרת השם .
1. מה הסיכוי להידבק מ2 הסיטואציות הללו?
2. אם חלילה נדבקתי עד כמה זה מסוכן לעובר בשלב הזה?
3. האם עליי ליידע את צוות חדר הלידה על החשש על מנת שיבדקו ליתר ביטחון?
4. האם מותר להניק במקרה כזה שלא ידוע אם התרחשה הדבקה?
5. עד כמה זה מסוכן לתינוק שנדבק לאחר לידה ?
אשמח אם תדריכי אותי מה עליי לעשות בשלב הזה כאשר להבנתי רק לאחר לידה אוכל לדעת מה המצב ואיך אוכל למזער נזקים ... תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת ממחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/10/2015הסיכוי להדבקה ב-CMV בדרך זאת נמוך. בכל מקרה תחלואה בשבוע 38 והלאה להריון אינה מסוכנת לעובר. במידה ותהיה ממש חולה ב-CMV אפשר להתלבט לגבי ההנקה אם כי הדעה הרווחת היא ההנקה מומלצת גם במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)