חוששת ממחלת הנשיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוששת ממחלת הנשיקה
    חוששת
    11/10/2015

ד"ר שלום ,
    אני בשבוע 38 להריוני ברוך השם.
    לפני כחודש חברה שלי סיפרה לי שהמבוגרת שבה היא מטפלת ( מכינה לה אוכל וישנה איתה בבית בלילה ) חלתה במחלת הנשיקה לא ידוע לי סוג הוירוס ולכן החשש.
    יש לציין שיומיים לפני שגילו לה את המחלה והחלו הסיפטומים החברה לא הייתה איתה בשום מגע .
    עבר חודש מאז במקרה המדובר ורק עכשיו נפגשתי עם החברה השתדלתי להתרחק אבל יצא שדיברנו פנים מול פנים למרות שמאד נזהרתי.
    היא גם נתנה לי נשיקה על הבטן ( על החולצה ) ומבלי לשים לב נגעתי בסימן הליפגלוס שנשאר ואני חוששת שלפני ששטפתי ידיים נגעתי במקרה בפה או באף .
    להבנתי בדיקת דם תהיה אפקטיבית רק עוד שבועיים - חודש ואני כבר מאמינה שאהיה לאחר הלידה בעזרת השם .
    1. מה הסיכוי להידבק מ2 הסיטואציות הללו?
    2. אם חלילה נדבקתי עד כמה זה מסוכן לעובר בשלב הזה?
    3. האם עליי ליידע את צוות חדר הלידה על החשש על מנת שיבדקו ליתר ביטחון?
    4. האם מותר להניק במקרה כזה שלא ידוע אם התרחשה הדבקה?
    5. עד כמה זה מסוכן לתינוק שנדבק לאחר לידה ?
    אשמח אם תדריכי אותי מה עליי לעשות בשלב הזה כאשר להבנתי רק לאחר לידה אוכל לדעת מה המצב ואיך אוכל למזער נזקים ... תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוששת ממחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• חוששת ממחלת הנשיקה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    29/10/2015

הסיכוי להדבקה ב-CMV בדרך זאת נמוך. בכל מקרה תחלואה בשבוע 38 והלאה להריון אינה מסוכנת לעובר. במידה ותהיה ממש חולה ב-CMV אפשר להתלבט לגבי ההנקה אם כי הדעה הרווחת היא ההנקה מומלצת גם במצב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו