תוצאות CRP בדלקת בכליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות CRP בדלקת בכליה
    מתן
    08/12/2015

שלום,

הייתי במיון עקב דלקת בכליה, תוצאת ה-CRP הראתה 15. כעבור 4 ימים ותחת טיפול אנטיביוטי (דרך הוריד ולאחר מכן פומי) התוצאה ירדה ל-3, אך עדיין מעל הנורמה.

רציתי לשאול- מה המשמעות של התוצאה מעבר לקיומו של זיהום? התוצאה הראשונית גבוהה מאוד וזה מדאיג אותי. אציין שאני לוקחת גלולות, וקראתי היכנשהו שהן עלולות להטות מעט את הבדיקה (ועדיין, היא גבוהה מאוד).

בנוסף, כל זאת היה לפני כחודשיים. בדיקת אולטראסאונד בעת הדלקת הייתה תקינה, בעוד שבדיקה משבוע שעבר העלתה חשד לצלקת בכליה.
    האם יכולה להתרחש צלקת מדלקת אחת?
    אציין כי כשהדלקת הופיעה היה לי חום 39.5, כבר באותו ערב התחלתי לקחת זינאט 500X2 פומי, ויום למחרת כשלא ירד החום- התחלתי לקבל זינאט לווריד. קיבלתי 4 מנות לווריד, והחום ירד לאחר יומיים.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות CRP בדלקת בכליה

הוספת תגובה

• תוצאות CRP בדלקת בכליה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    12/12/2015

CRP עולה כאשר יש תהליך דלקתי זיהומי או אחר.
    בדרך כלל הירידה של ה-CRP גם כאשר יש תגובה לטיפול היא לא מיידית ולוקח זמן עד שהרמה חוזרת לנורמה כפי שהיתה לפני הזיהום.
    גם זיהום בודד עלול לצלק את הכלייה אבל לפעמים מריך להתרחק מהזיהום עצמו בכדי לראות האם נותר נזק כי לוקח לכליה זמן להחלים. זה לא מיידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו