חיסון נגד שלבקת חוגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון נגד שלבקת חוגרת
    גלית
    31/12/2015

שלום רב, אני מעוניינת לעשות חיסון נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר), היות והמערכת החיסונית שלי לקויה (יש לי פיברומיאלגיה ולימפומה של העור) ואני חוששת מהסיכוי המוגבר שלי לחלות במחלה. אני בת 42 והבנתי שהחיסון לא נבדק ולא הוכח כמונע מתחת לגיל 50. אשמח לקבל חוות דעת, האם יש יתרון בלעשות את החיסון כבר עכשיו באופן פרטי, או שיעילות החיסון פוחתת עם הזמן ועדיף לעשות בגיל מאוחר יותר? האם ניתן לעשות את החיסון יותר מפעם אחת? חליתי באבעבועות רוח כשהייתי בת 8. תודה מראש, גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שלבקת חוגרת

הוספת תגובה

• חיסון נגד שלבקת חוגרת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    01/01/2016

החיסון לא נבדק בקבוצת גיל זו כך שאין לנו מידע לגבי היעילות שלו במקרה שלך.
    באופן כללי החיסון מיועד לאנשים יותר מבוגרים מאחר והן גם חולים בשכיחות גבוהה יותר בשלבקת אך חשוב מזה מחלתם מתאפיינת בתסמונת כאב הרבה יותר קשה בהשוואה לאנשים יותר צעירים.
    הייתי ממליצה לחכות לגיל 50 ואז להתחסן. בגיל זה החיסון אומנם לא מסובסד אך אפשר לרכוש אותו באופן פרטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על מהיררות התגובה

גלית
    03/01/2016

לקחתי לתשומת ליבי את עצתך.
    שבוע טוב, גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו