נגיף זיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נגיף זיקה
    דנה
    22/01/2016

שלום רב,
    אני טסה בימים הקרובים לחופשה במקסיקו וקראתי על אזהרת המסע לאיזור מרכז ודרום אמריקה עקב נגיף הזיקה שהתפרץ שם ..
    אנחנו מתכננים הריון בעוד כארבעה חודשים האם זה אמור להשפיע עלי באיזשהי צורה ? כי קראתי שהנגיף מסוכן מאוד בהריון ולנשים שמתכננות הריון .. (בדרום אמריקה המליצו לנשים לא להיכנס להריון עד שנת 2018 ) ואני לא רוצה לקחת סיכון

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נגיף זיקה

הוספת תגובה

• נגיף זיקה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/01/2016

הנגיף אכן מסוכן לעוברים של הנשים בהריון ויכול לגרום לחוסר התפתחות תקינה של מח העובר. ההדבקה היא דרך יתושים. הדגירה עומדת על 12 יום. המחלה בדרך כלל לא גורמת לסיבוכים משמעותיים באנשים בריאים.
    חשוב על כן להתמגן נגד עקיצות על ידי לבוש ארוך, מריחה של חומר דוחה יתושים ושימוש בכילות בזמן השינה.
    אינך בהריון כרגע כך שאין עובר להגן עליו.
    אין המלצה פורמלית כמה זמן צריך לחכות טרם כניסה להריון לאחר חשיפה.
    בהנתן תקופת דגירה של 12 יום הייתי ממליצה על סמך תחושת בטן (הדבר אינו מבוסס ספרות) לחכות עם ההריון כחודש לאחר החזרה ממקסיקו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו