מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקות בבדיקת ריאות מחיידקים עמידיםדני14/03/2016
שלום
בן 38 . בסך הכל די בריא.
רץ חצי מרתון. בכושר טוב.
מזה 15 שנה מאובחנת אסתמה קלה. רוב הזמן אין צורך בטיפול.
הייתי היום אצל רופא ריאות שלא מקבל בקופה אלא בבית שלו
וממש הופתעתי בבדיקת תפקודי ריאות:
1. הפיות הלבנות שצריך להכניס לפה בבדיקה ישבו אצלו על השולחן כמו שהם לא על מגש או משהו ( בד"כ בקופה זה חד פעמי ).
2. יותר מטריד . ביקשתי ממנו להחליף את המסנן הזה בקצה השני של השפורפרת שאליה נושפים את הבדיקה ( ובעבר ראיתי שמחליפים זאת במשהו שיוצא מניילון ) והוא אמר לי בכעס שמבחינתו אין צורך להחליף את זה והוא לא מחליף. אמרתי לו שכולם נושפים לתוך זה ואמר לי שאם לא בא לך אל תעשה את הבדיקה.
ביצעתי את הבדיקה.
עלה לי עכשיו חשש גדול. הרי מגיעים אליו אנשים חלקם אולי חולי שחפת ומחלות זיהומיות אחרות ונושפים ואז נשאר שם בתוך השפורפרת והמסנן טיפות מהנשימה שלהם וזה יושב ומצטבר לאורך זמן.
בדקתי באינטרנט ואכן זה צריך לעבור חיטוי וטיהור אחרת מצטבר שם מגוון רחב של חיידקים. לצערי הוא לא מבצע חיטוי במכשיר המיושן שבביתו.
בבדיקה נשפתי אבל בסופה שאפתי חזרה. ביצעתי זאת 4 פעמים.
האם רוב הסיכוי שאדבק במחלה זיהומית אולי חיידקים עמידים ? שחפת? שעלת?
אמור לנסוע בעוד יומיים לכנס בארה"ב וזה מטריד אותי.
מה דעתך??
תודה וסליחה על השאלה המוזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בבדיקת ריאות מחיידקים עמידים - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/03/2016אני מסכימה איתך שהתאור של הבדיקה לא נשמע תקין מבחינת מניעת זיהומים. יחד עם זאת הסיכוי כי נדבקת במחלה עדין נותר נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)