פסודומונס בהריון - שבוע 27 אשמח לחוות דעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסודומונס בהריון - שבוע 27 אשמח לחוות דעת
    שלומית
    15/03/2016

שלום רב,
    אני בת 34 בריאה בדכ, בהריון בשבוע 27. לפני כחודש התגלה אצלי בתרבית שתן חיידק מסוג פסאודומונס, התאשפזתי חמשיה ימים וקיבלתי שלושה ימים טזוצין ויומיים מרופנם בעקבות תגובה אלרגית לטזוצין.יש לציין כי גם במשטח וגינלי נמצא פסודומונאס. כעבור עשרה ימים עשיתי תרבית שיצאה שוב חיובית לפסאודומונס, התאשפזתי בשנית וקיבלתי מרופנם 3 פע ביום למשך 7 ימים.עברתי אולטרסאונד כליות שיצא תקין. השתחררתי לפני כשישה ימים, אתמול עשיתי תרבית ויקחו כמה ימים עד שתגיע תשובה. ביומים האחרונים חזרו לי הסימפטומים שהיו בפעם הראשונה (אי נוחות באזור הפות, כאבי בטן תחתונה ותכיפות במתן שתן. יש לתיין כי ב 2012 בהיותי בהריון נדבקתי גם אז בחיידק, קיבלתי פורטום אליו הגבתי בתגובהאלרגית (שיעול) הוחלף למרופנם ואחרי חמישה ימי טיפול תרבית יצאה שלילית. אני ממש חוששת שגם הפעם החידק לא חוסל ורציתי לשאול מה עושים במקרה כזה שארי שני אשפוזים ומס אנטיביוטיקות זה לא עובד. אני יודעת שזה חידק שעמיד להמון אנטיביוטיקות ומאופנם היא התותח הכבד. ממש מואגת, אשמח לאנפורמציה בנושא, האם פגשת במקרים כאלו ומהן אפשרויות הטיפול במקרה כזה?
    תודה מראש

שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פסודומונס בהריון - שבוע 27 אשמח לחוות דעת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/03/2016

חיידק הפסאודומונס לעיתים קשה לטיפול. בהריון מתייחסים יותר בקפדנות לתרבית שתן חיובית גם כאשר אין סימפטוים כאשר במצבים אחרים (לא בהריון) אין המלצה לטיפול.
    צריך לבדוק האם באמת בוצעו שלל רגישויות לחיידק. חלק מהחיידקים רגישים למונורול וזה מאפשר טיפול פומי בקהילה. כמו כן ניתן לטפל גם בטריביד במידה והחיידק רגיש. בעבר חשבו כי בעייתי לתת תרופה זו בהריון אולם היום אנו יודעים כי היא לא מזיקה לתינוק בודאי לא בשבוע מתקדם אולם עדין מחייבת חתימה שלך על הסכמה לטיפול זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו