לימפוצפניה חריפה ללא תסמינים ועליה ב IGA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימפוצפניה חריפה ללא תסמינים ועליה ב IGA
    דן
    23/03/2016

שלום

בן 44 בדרך כלל בריא. עד לפני שבועיים סבלתי משיעול יבש שנמשך כ 3 שבועות. צילום חזה תקין. השיעול בסוף נעלם. רופא המשפחה אמר שזה כנראה ברונכיטיס ויראלית שחלפה.

שבועיים לאחר מכן ביצעתי בדיקות דם שגרתיות חצי שנה לאחר הבדיקות הקודמות שהיו תקינות. נדהמתי לגלות את התוצאות הבאות: מספר אבסולוטי של לימפוציטים 260 תאים למיקו ליטר בלבד, כאשר סה"כ תאים דם לבנים תקין בנורמה. יש עליה יחסית בניוטרופילים ל 80 אחוז וגם חריגה באנזופילים.

מצרף תמונה עם ספירת דם:

אין כל חשש ל HIV, שכן אני סשוי עם ילדים כבר 10 שנים. HIV היה שלילי אצלי ואצל אשתי (נבדק בהריון אחרון).

למרות הממצאים, אני כרגע מרגיש טוב. ללא חום או בלוטות לימפה מוגדלות או כל סימן לזיהום.

התתכן ירידה כזו קיצונית בלמפוציטים שבועיים לאחר ברונכיטיס? אולי זה לא היה ברונכיטיס אלא דלקת ריאות אטיפית שלא התגלתה בצילום חזרה רגיל?

בנתיים רופא המש]חה נתן בדיקות דם שונות כמו סרולוגיות ואמיונגלובולין. כל הסרולוגיות שליליות אך יש חריגה כלפי מעלה ב IGA, ב IGE וכלפי מטה ב IGM. תמונה מצורפת בהודעה הבאה.

נשלחתי לבירור במרפאה זיהומית אבל התור רק בעוד שבועיים.

מה זה יכול להיות? האם בירור זיהומי הוא הכוון הנכון או שעדיף בירור המטולוגי? בגלל שאמיונופיקסציה תקין, רופא המשפחה אומר שאין לו חשד למחלה ממאירה בשלב זה. זה נראה לו תגובה אקוטית לזיהום והוא סבור שהכל יחזור לקדמותו בעוד חודש.

האם יש עוד בדיקות שצריך לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות נוספות

דן
    23/03/2016

חלקן נלקח בהפרש של יומיים. נראה כי IGA ממשיך לעלות. בדיקה חוזרת של ספירת דם הראתה שמספר הלימפוציטים עלה מעט מ 260 ל 290 אך באחוזים ירד מ 3% ל 2.6% בגלל שמספר ה WBC הכולל עלה (עדיין בנורמה).

הודה להמלצות להמשך בירור עד שיגיע התור למרפאה זיהומית.

רופא המשפחה לא מתרגש מכל הממצאים וסבור שזהו מצב זמני בעקבות הזיהום האחרון.

מרוב דאגות למרות שלא היה לי כל חשש, ביצעתי בדיקת HIV מהירה שיצאה שלילית.

כאמור בהודעה הראשונה, אני מרגיש טוב ללא כל סימפטום. יותר מזה, יש לי ילדה בת 4 מנוזלת ומשתעלת שנמצאת קרוב אלי ולא נדבקתי ממנה למרות רמת הלימפוציטים הנמוכה מאד (אם ההיתינשא HIV אז על פי מספר הלימפוציטים אני כבר בשלב של AIDS מתקדם). החשש שלי הוא מזיהום מסכן חיים בעקבות הלימפופניה הקיצונית.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות נוספות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/03/2016

הכי סביר להניח כי מדובר במחלה ויראלית שבהחלט יכולה לגרום לתמונת דם כזו. הרבה פעמים לא מאבחנים את הם המחלה אך הבדיקות מתנרמלות תוך מספר ימים עד שבוע.
    במידה והבידקות לא חוזרות לתיקונן מתחילים ברור.
    כרגע פשוט הייתי ממליצה לחזור על ספירת הדם ביום ראשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו