האם ניתן להידבק בשעלת אחרי חיידק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ניתן להידבק בשעלת אחרי חיידק?
    י
    05/05/2016

שלום,
    לפני שלושה חודשים בערך היה לי חיידק בגרון עם תסמיני: חום, כאב גרון שיעול וכו, וקיבלתי טיפול אנטיביוטי.
    במקום העבודה שלי - גן ילדים נתבשרנו על ילד שחלה בשעלת לא מזמן, האם החיידק בגרון יכול למנוע ממני הדבקות בשעלת ע"י חיסון טבעי. או שאהיה מחוסנת אם בכלל רק נגד חיידק בגרון.
    האם כדאי שאעשה בדיקת דם? בעוד שבוע אני מפליגה לשבועיים בארופה, האם רצוי לידע את רופאת המשפחה שלי? בכדיי שתצייד אותי באנטיביוטיקה במידה וארגיש את תסמיני השעלת בטיול, שאולי בחו"ל יהיה לי בעיה לקבל טיפול ראוי, נעגון בכל נמל רק למספר שעות וזה אולי יקשה לגשת לבית חולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ניתן להידבק בשעלת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    08/05/2016

לא נשמע לי שיש קשר בין דלקת הגרון שהיתה לך לפני שלושה חודשים לבין שעלת שבדרך כלל מתאפיינת רק בשיעול ללא חום או תסמינים אחרים.
    לגבי השעלת - במידה והיה סיכון להדבקה אמורים לפנות אליך מלשכת הבריאות המקומית ולהמליץ על טיפול מונע. יכול להיות שכבר עבר חלון ההזדמנות למתן טיפול מונע. כדאי לבכל מקרה לידע את רופאת המשפחה ועל פי החלטתה להצטייד בטיפול מונע לטיול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו