ד"ר יקרה שלום רב אבקש את דעתך המקצועית בבקשה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר יקרה שלום רב אבקש את דעתך המקצועית בבקשה.
    קרן
    12/07/2016

בהריון חודש שמיני מבקשת את עזרתך ודעתך המקצועית. הייתי בקניון לפני שבועיים והרגשתי דקירה בזרוע ולא התייחסתי. לאחר שנייה ראיתי מישהו מוזר נועץ בי מבט ונעלם. הלכתי באיזור שהוא הלך והבחנתי במלא טיפות דם לאורך כל רחבת הקומה, בדיוק היכן שהוא היה..הייתי בהלם. בנתיים שכחתי מהדקירה וכאשר הגעתי הביתה התקלחתי ולאחר שהתנגבתי, ראיתי נקודה אדומה מדממת. ייתכן והיה גם דם שנזל והמקלחת שטפה את זה. הפחד שלי שהוא דקר אותי במכוון במזרק. אני לא מאמינה שזה קורה לי והלוואי ואני טועה, מתפללת לאלוהים. במידה ואכן התסריט שלי קרה, האם אני יכולה להידבק באיידס או בהפטטיס בי או סי? בועד למלחמה באיידס ומרפאת לוינסקי טוענים שלא ניתן להידבק כך באיידס. ובאיידס נדבקים רק אם מזריקים כמות של דם מהבוכנה אל הוריד ולא ניתן להידבק כך ולא מספיקה דקירה, האם את מסכימה איתם? מה לגבי הפטטיס בי וסי, האם כך ניתן להידבק? האם לדעתך אני יכולה להיות רגועה? הבעיה שגם אי אפשר להיבדק כרגע לאיידס רק כעבור שלושה חודשים וגם להפטטיס. אני בלחץ, חרדה, לא ישנה בלילות. לא מאמינה שזה קורה לי בהריון. העניין הוא שגם אם דקר במזרק האם הגיוני כמות כזו של דם לאורך כל רחבת הקניון, מלא טיפות דם?
    בקיצור, מה דעתך המקצועית האם אני אמורה לדאוג או שאני יכולה להיות רגועה?
    אגב גם אם אכן נשא איידס או חולה או בהפטטיס בי או סי והוא דוקר אדם בריא וזה חודר למחזור הדם תתרחש הדבקה ודאית, או שברוב המקרים לא מתרחשת הדבקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ד"ר יקרה שלום רב אבקש את דעתך המקצועית בבקשה. - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/07/2016

בכדי להדבק צריך לא רק להדקר אלא שגם המחט תכיל דם וגם שהדם יהיה נגוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו