קריסטלים בצואה הקשורים בטפילים או באסתמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריסטלים בצואה הקשורים בטפילים או באסתמה
    שרה
    14/08/2016

שלום,
    אני בשבוע 21 להריון, בדר״כ יציאות מאוד רכות (מעי רגיז נאמר לי בעבר) אחרי ששבוע היו לי יציאות צהובות מהרגיל קצת יותר רכות ולעיתים עם ריח חריף. ביצעתי בדיקת צואה (3 בדיקות)
    באף אחת מהבדיקות לא נמצאו פרזיטים או אנטרופוגנים, בבדיקה השניה נמצאו הקריסטלים:
    Charcot–Leyden crystals
    ראיתי שבאופן עקיף יכול להיות קשר לטוקסופלסמה או לתולעים, וחייבת לומר שכרגע זה קצת מלחיץ אותי (הריון) אשמח לדעת אם יש בדיקות נוספות מומלצות שכדאי לעשות והאם זה יכולה להיות גם טעות כיוון שלא ראו אותם בבדיקה הראשונה וגם לא השלישית.
    תודה
    נ.ב
    אין לי אסטמה אבל מאז ההריון אני מתעטשת הרבה מאוד (הנחתי שזה קשור לריריות באף ולא לאלרגיה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קריסטלים בצואה הקשורים בטפילים או באסתמה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    01/09/2016

התופעה מאפיינת מצבים אלרגים או זיהום בתולעים. לא אופיינית לזיהום בטוקסופלסמה.
    סביר על כן להניח כי זה משנית לאסטמה ממנה את סובלת, או נזלת אלרגית שאת מתארת מתחילת ההריון.
    פחות סביר כי מדובר בטוקסופלסמה. בכל מקרה ניתן לבדוק האם נדבקת לאחרונה בטוקסופלסמה בבדיקת דם (סרולוגיה). במידה ונדבקת יש להתייעץ עם זיהומולוג לגבי הטפול הנדרש לאור היותך בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו