מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה בכלל לא דלקת מפרקים אוטואימונית?אלמוג09/09/2016
שלום, אני בחור צעיר שסובל כבר שנתיים מכאבים בגב באזור החוליות האמצעיות, ברכיים, עצמות הבריח, עצם החזה, ובהמשך הופיעו גם כאבי צוואר ואגן/גב תחתון.
בנוסף יש לי גם פסוריאזיס שהופיע בערך במקביל (קצת לפני כל הכאבים במפרקים ובעצמות).
HLA B27 שלילי, מדדי דלקת CRP וESR מוגברים לעיתים, ולעיתים תקינים. MRI עשו לי כשהתחיל לכאוב לי בגב, זאת אומרת לפני שנתיים, והוא לא הראה דלקת במפרקי האגן או במפרקי החוליות בעמוד שדרה.
קראתי במקרה באינטרנט על דלקת בעצם שיכולה להופיע בעקבות זיהום ושהתסמינים שלה אצל מבוגרים באים לידי ביטוי בכאבי גב כרוניים ובהופעה של פסוריאזיס, ובכאבים בעצם (למשל כואב לי בעצמות הבריח ובעצם החזה- שהבנתי שזה לא ממש שכיח בספונדילוארתרופתיות).
עוד קראתי כי לעיתים הדלקת בעצם אוסטיאומייליטיס יכולה להופיע גם מחלת חום כלשהי.
קיבלתי אבחנות שונות- חלק אמרו שמדובר בפיברומיאלגיה בגלל שבMRI לא מצאו דלקת, חלק אמרו שמדובר בספונדילוארתרופתיה בשילוב פסוריאזיס.
אני כבר לא יודע למי להקשיב ואיזה אבחנה היא הנכונה, ועכשיו כשקראתי על האוסטיאומייליטיס הזה אני בכלל חושד שאולי מדובר בזה?
הכאבים שלי בבוקר מאוד מוגברים, כשאני מתחיל את הבוקר מאוד כואב בגב בעצמות הבריח בברכיים, אחרי כמה זמן נרגעים קצת, ובאופן כללי רוב הכאב ההכי משמעותי הוא בעצמות הבריח, עצם החזה וחוליות עמוד השדרה. בעבר נתנו לי ארקוקסיה שלא ממש עזר לתקופה של 10 ימים. למעשה אני בלי אבחנה ברורה לחלוטין כבר שנתיים, ללא טיפול כמובן בהיעדר אבחנה ברורה, הרושם שלי היה שכנראה מדובר בדלקת מפרקים פסוריאטית אוטואימונית שפגעה בעמוד שדרה אבל מה דעתך על ה"אוסטיאומייליטיס" הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי בטעות.
אריקּ11/09/2016...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

