טיפול בסטפילוקוקוס אוראוס באף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסטפילוקוקוס אוראוס באף
    פבל
    07/03/2018

שלום
    אני בן 54 בדרך כלל בריא. לפני חודש גיליתי כתמים אדומים וקטנים. הרופא עור אמר שזה- פסוריאזיס. ושאל האם היו לי בזמן אחרון מחלות של פרקים, דלקת גרון, וירוס,שפעת ועוד ? תשובה שלילית. מרגיש טוב ,ללא חום, ללא נוזלת, ללא כאבי גרון. הרופא לקח בדיקת תרבית אף - יצא שיש לי
    heavy growth Staphylococcus aureus ו. moderate growth of normal respiratory flora
    הרופא עור אמר שאקח mupirocin קרם לאף ל 5-6 ימים ו doxycycline 100mg X2 לשבוע.
    קראתי כאשר אין סימפטומי קלינים של Staphylococcus aureus כגון חום, נוזלת, כאבי גרון פצעי מוגלה בעור זאת אומרת שיש רק נשאת של Staphylococcus aureus וטיפול באנטיביוטיקה תרופתית - טיפול מיותר. האם זה נכון? ואפשר ללא אנטיביוטיקה ומספיק רק קרם באף ?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סטפילוקוקוס באף

ד``ר רגב כהן
    04/06/2018

סטפילוקוקוס באף לרוב אינו גורם לנגעים עוריים דמויי פסוריאזיס. נוכחותו באף לרוב מצביעה על נשאות, ולא על מחלה. אבל לפני פעולה ניתוחית (למשל החלפת מפרק) רצוי להפטר מהחיידק קודם לניתוח. הדרך לעשות זאת היא ע"י טיפול מקומי באף יחד עם מקלחות של סבון אנטיספטי במשך 5 ימים, יחד עם החלפת מצעים. טיפול סיסטמי לא מאוד יעיל ועלול לגרום לנזק. שווה לבדוק גם את בני המשפחה הקרובים שכן עלולה להיות הדבקה חוזרת אחד מהשני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו