מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבסצים חוזרים ושלילת mrsaאלעד18/06/2018
דוקטור רגב כהן היי ,
לאחרונה מזה כחצי שנה מופיעים לי אבצסים חוזרים .
הן חמים ולוקח להם המון זמן להתרפא ואחד מהם היה כל כך ענק שהרופא נתן לי אנטיביוטיקה ונשלחתי לכירוג על מנת שינקז לי אותו .
בנוסף עשיתי בדיקות דם הקשורות לנושא והכל תקין
בנוסף משטח אף לבדיקת "mrsa" נמצא שלילי וכי אין לי את החיידק סטפילוקוק .
האבסצים חוזרים ואני לא ממש יודע מה המקור שלהם .
האם יש דרכי פעולה שהדוקטור ממליץ ?
האם יש סבון חיטוי כלשהוא שיכול לעזור ? רופא עור נתן לי דרמקס אך לא רק שהוא לא עזר אלא ראיתי שמשרד הבריאות האמרקאי הוריד אותו מהמדפים ( מש"ל דוקטור פישר נאמר שחסר להם במלאי , אני מניח שזה בגלל הבעיתיות שבטריכולזן )
בכל מקרה , אשמח לעצה בנוגע לסבון חיטוי יעיל , ומה עליי לעשות .
זה משאיר צלקות
זה לעיתים גורם לחולשה
ואני לא יודע אם זה מדבק ועליי להיזהר מלהדביק אנשים .
תודה מקרב לב , אלעד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצסים
ד``ר רגב כהן18/06/2018שלום
יתכן ויש לך נשאות על העור של חיידק הסטפילוקוקוס. אם בדקו בזמנו רק נוכחות של MRSA אז אולי פספסו את הMSSA (שזה אותו חיידק אבל רגיש לאנטיביוטיקה..). אם אתה נשא באף או בלע, כדאי לנסות לעשות דהקולוניזציה (עם משחת בקטרובן לאף וסבון אנטיספטי כמו פולידין או ספטול). לא תמיד מוצאים את הסיבה..
המצב תאורטית יכול להיות מדבק.
האם בזמנו כאשר ניתחו אותך לקחו תרבית מהאבצס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצסים חוזרים ושלילת mrsa
אלעד19/06/2018לצערי לא לקחו תרבית .
מאוד מצער שלא עושים גם בדיקת mssa על הדרך \=
לגביי הסבונים שהמלצת עליהם , האם להתחיל בדהקולנזציה גם בלי אבחנה ? ואם כן באיזה תדירות ?
כמו כן האם צריך מרשמים ?
מודה לך רבות על העזרה והסיוע דוקטור !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטפ'
ד``ר רגב כהן20/06/2018תמיד טוב לדעת במה אנחנו מטפלים לטעמי. מציע לפנות לרופא לבצע את הבדיקות ואז להתחיל טיפול. המשחה דורשת מרשם. באותו הזמן יש לחשוב גם על מה שקורה בסביבה בבית (החלפת מצעים, מגבות וכד') ואולי לפעמים שווה לסקור גם בני משפחה קרובים אשר יכולים להיות נשאים תסמיניים, כדי למנוע הדבקת פינגפונג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע למשחה- האם פוסידין גם יעשה את העבודה?לאף?
אלעד21/06/2018האם משחת fucidin תעשה את העבודה לאף במקום בקטרובן ?
ובנוסף שאלה קצת מצחיקה מקווה שהיא ראויה , יש דברים שאין לי מושג איך אני מחטא
מכונת כביסה הנגועה בחיידק או מזרון .אם יש טיפ אודה
כי אני מבין שסבון פשוט אינו עושה את העבודה . אולי כדאי להכניס ספטול כמו שציינת או אקונמיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסידין
ד``ר רגב כהן21/06/2018סה"כ תרופה מתאימה לרוב לחיידק. אפשר לנסות.
החיידק לא ישרוד מכונת כביסה גם בלי תוספות של סבונים אנטיספטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבורך !
אלעד22/06/2018דוקטור מודה לך על העזרה .
יש לי פוסידון משחה אנטיביוטית לא יעודית לאף ספציפית . אני מניח שאין בעיה להשתמש איתה לאף .
בהמלצתך כמובן אבקש מהרופאה לעשות משטח לmssa וכו'
וגם לבקש ליתר ביטחון את הבקטרובן .
רוב תודות ושבת שלום (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)