מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קדחת Q (מחלת קיו פיבר)אלי23/07/2018
שלום רב,
בן 42, בדרך כלל בריא מאוד.
לפני כ-3 חודשים היה לי חום גבוה וכאבי ראש במשך 3 ימים (39.5 מעלות), וללא כל סממנים נוספים.
קדם לכך חודש מלא במחלות קצרות האחת אחרי השניה (חום, הצטננות, דלקת גרון).
לאחר שהחום ירד לי (לפני כ-3 חודשים), מאז אני מרגיש שלא ממש חזרתי לעצמי.
מלווה אותי כל העת תחושת עייפות מוזרה, תחושת לאות ובעיקר תחושת כובד בראש...
בסוף חודש מאי עשיתי בדיקות למחלת ה"קיו פיבר".
להלן התוצאות של הבדיקה:
Q1:
igm חיובי
igg גבולי
Q2:
igm חיובי
igg 400
תשובה: נסיוב חיובי לקדחת Q אקוטית.
מאז, ממשיכה ללוות אותי כל העת תחושת העייפות ותחושת הכובד בראש...
כל בדיקות הדם האחרות שעשיתי יצאו תקינות, וגם עשיתי צילום חזה ואולטראסונד בטן והכל יצא תקין.
מבקש לדעת האם ההרגשה שממנה אני סובל עכשיו אופיינית למחלת ה"קיו פיבר" ואם כן, תוך כמה זמן אחזור לעצמי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת Q (מחלת קיו פיבר)
אלי23/07/2018ד"ר רגב כהן שלום,
אציין רק כי לפני 3 חודשים (שהופיע החום הגבוה), לקחתי דוקסילין פעמיים ביום למשך 10 ימים.
לפני שבוע רופא המשפחה שלי עדכן אותי שהוא נועץ במומחית למחלות זיהומיות שאמרה שאין מדובר בשלב הכרוני ושאין צורך לעשות אקו לב (מה גם שעשיתי אקו לב לפני 3 שנים שיצא תקין לחלוטין).
הייתי רק רוצה לדעת האם העייפות והתשישות והתחושה המוזרה של הכובד בראש, קשורה לאותה מחלה זיהומית והאם זה אופייני לה ותוך כמה זמן להערכתך אני צפוי לחזור לתקפוד רגיל?
בתודה גדולה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQ אקוטי
ד``ר רגב כהן29/07/2018המחלה לא אמורה לגרום למהלך קליני ממושך, אבל מציע לחזור על בדיקות הסרולוגיה בנס ציונה 3 חודשים מהבדיקה הקודמת לוודא שזה לא עבר לשלב הכרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)