מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס סימפלקס 1+2אנונימית130/08/2018
איזו בדיקה יש לבקש כדי לבדוק באופן מלא נשאות להרפס סימפלקס 1+2 ושלילת אפשרות הדבקה?
ולאיזה רופא יש לפנות לשם כך?
בפנייה לרופא משפחה בבקשה הזו (להרפס סימפלקס 1+2!) התקבלה הפנייה לבדיקה בשם HERPES SIMPLEX V-Ab.
התקבלה התוצאה:
Hsv 2 Igg - Negative
בנסיון נוסף אצל רופא המשפחה - ניתנה גם בדיקה ל HERPES SIMPLEX V.PCR. התוצאה HERPES HSV2 Igg - Negative
נציין שהרופא נתן הפנייה לכל הבדיקות שהופיעו במערכת בקשר להרפס (לרבות ו.זוסטר וHSV6). מדובר בקודים מובנים של הקופה לרופא אין בחירה מעבר והוא לא יודע מה עוד אנחנו מבקשים...
לפי התוצאות שהתקבלו נראה שלא ניתן לדעת כלל מה עם HSV1 וכן חסרה תמונה לגבי HSV2 IGM. כלומר יתכן מצב של מחלה פעילה שעדיין לא רואים בבדיקת הפרמטר של IGG?
האם זו אכן משמעות התוצאות?
בנוסף - מה רמת הסיכון שלי להדבק בהנחה שאני לא קיימתי שום מגע בעוד שבן זוגי לא קיים יחסי מין משום סוג (לרבות אוראליים), אך כן היה מגע לרבות במקומות אינטימיים. מהמגע האחרון עבר למעלה מחצי שנה. לא זכורה לו התפרצות ובבדיקה ידנית ע"י רופא עור ומין לא נמצאו סימנים למחלות מין ויבלות.
ידוע לי שזו אינה מחלה מסוכנת בד"כ, אך לא נעימה בלשון המעטה ואף יכולה להיות מסוכנת בהריון - דבר שעומד על הפרק. האם ניתן למנוע הדבקה במידה ובן הזוג נשא וכיצד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד``ר רגב כהן01/09/2018יש פה הרבה שאלות. לפי מה שאני מבין ממה שכתבת אין עדות לחשיפה להרפס 2, ולא ברור האם נבדק הרפס 1. יש סיכון בכל מגע כולל עם רוק, גם אם אין עדות לנגעים. שווה לבדוק אצלך אם לא נדבקת בעבר בהרפס 1 ואם כן אזי לא סביר כי תדבקי מחדש באותו הוירוס.
אפשר לפנות לזיהומאי להמשך הבירור של 2 בני הזוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס - שאלת המשך
אנונימית101/09/2018תודה רבה על המענה.
האם התוצאות מספקות לשלול חשיפה להרפס 2?
לא חסרה התמונה בשל העדר נתונים על IGM?
תוך כמה מזן מחשיפה לנגיף יראו נוגדנים בבדיקת IGG?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רגב כהן04/09/2018אחרי כשבוע-שבועיים יש נוגדנים מסוג igG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)