מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבצסים חוזרים ונשנים ומציאת פיתרוןמשה06/12/2018
דוקטור רגב שלום .
לאחר בדיקות דם תקינות ושלילת mmsa וmrsa
אני פונה אלייך כי אני צריך עזרה וייעוץ .
החל מלפניי שנה (גיל 30 ) ועד עכשיו החלו להופיע לי אבצסים . ביניהם אבצס גדול (2 ס"מ) באזור החזה שהרופא שלחה אותי בדחיפות לנקז אך לצערי לא לקח דגימה לבדיקה (לעיתים באופן נדיר ובהתאם לגודלם הם יוצרים לי חום קל וחולשה וכאב גוף אך עם הזמן זה פוחת ) .
ניתן לראות כי האבצסים מתרחשים בעיקר לאחר פעילות ספורטביית או מואמצת או שמזג האוויר חם מאוד ויוצא לי להזיע ולהמשיך בפעילות ספורטיבית .
לעיתים אפילו פעולה פשוטה של הליכה קלה בחום או מהירה בקור במשך 15 דקות יכולה ליצור אבצס.
אבצס משאיר צלקת . הוא הורס לי את ריקמת החיבור . אין מקום חסין. מה שכן העיקר הוא באזור שמתחת לכפל הבטן לקראת אזור המפשעה (מעל שעירות הערווה)
ובאזור הישבן .
משחה אנטיביוטית עוזרת לטפל באבצסים (אך לאט באבצסים) אך הם חוזרים .
ניסיתי להשתמש באופן יסודי בבפטל סקרבס לנשך חודשיים ולאחר מכן גם בפולדין (7.5) למשך תקופה מסוימת וזה פשוט לא עובר.
שמעתיף מרופא לא מטפל אך שהמשפחה מכירה שהוא ממליץ לקחת סוג מסוים של אנטיביוטיקה(כדור ולא משחה )
למשך 30 יום וזה יעזור .
אין לי מושג עוד מה לעשות . בטיפול פורמלי מעולם לא קיבלתי מרשם או הצעה לכדור כזה .
אשמח לדעת בבקשה האם אתה ממליץ על משהו מנסיונך. משהו שאוכל לבקש מהרופא .
האם אגב לדעתך זה מקרה של הידראדניטיס סופורטיבה?
אני לא מריח ריח רע מהאבצסים. והם יכולים להיות גם בקרקפת ובאצבעות וגם לעיתים נדרות בשטח הפנים .
יש לי גם מעי רגיז.אני לא יודע אם יש קשר אלא אם כן יש לי קרוהן לא מאובחן. ואז אני מבין שיש קשר .
השאלה היא בשתי המקרים עם יש קשר וגם אם אין קשר - מה עליי לעשות ?
תודהמראש וסליחה על המלל הרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד``ר רגב כהן09/12/2018שלום. מציע לפנות לייעוץ מסןדר אצל זיהומאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)