מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי חיסון לחצבתטלי08/01/2019
שלום ד"ר כהן,
ברצוני להתייעץ איתך בנושא החצבת:
חליתי בחזרת ובאבעבועות רוח לפני גיל 19. לא חליתי בחצבת, וככל הידוע לי לא חוסנתי נגד חצבת.
אני ילידת ברית-המועצות, כעת אני בת 57.
בשנה שעברה נבדקתי ותוצאת הבדיקה הראשונה שלי לנוגדנים לחצבת היא:
Measles IgG - 2.23 U/ml ( borderline 1.1 U/ML
תוצאות הבדיקה החוזרת לנוגדנים:
(MEASLES IgG - 4.10 AI (borderline - 1.0 AI
(MUMPS IgG - 3.60 AI (borderline - 1.1
VARICELLA zoster IgG - positive
במיוחד כעת, בתקופת מגפה: האם, לדעתך, אני מוגנת נגד חצבת עם רמת נוגדנים (טיטר) של Measles IgG 4.1 ?
אם, לפי דעתך, בכל זאת רצוי שאתחסן נגד חצבת, האם לא תהיה סינרגיה לא-רצויה? אני חוששת מהתערבות במערכת החיסונית: הרי יוצא שכבר יש לי חסינות נרכשת לשאר המרכיבים של החיסון MMRV.
תודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן13/01/2019לפי מה שאני מבין הרמה של נוגדנים מתחת לרמה הרצויה. אין שום בעיה להתחסן נגד אדמת וחזרת שוב. החיסון כנגד חצבת חשוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי חיסון
טלי13/01/2019אני סבורה שמנת חיסון אחת תספיק, כיוון שכבר יש לי מעט
נוגדנים - 4.1.
מה דעתך? שוב תודה על תשומת ליבך לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצבת
ד``ר רגב כהן14/01/2019לא. אם הרמה לא מגינה יש להתחסן שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
ד``ר רגב כהן13/01/2019יש לקבל 2 מנות או לבדוק שיש רמה מגינה אחרי החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
טלי14/01/2019
איזה מספר נוגדנים נחשב לרמה מגינה?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצבת
ד``ר רגב כהן14/01/2019יכול להשתנות בין מעבדות. המעבדה מספקת את הטווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)