מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקות נשנות טאנטיביוטיקה זינטג15/01/2019
1. האם כשאני נוטלת אנטיביוטקה מסוג זינט אני מוגנת מכל סוגי הוירוסים, חיידקים, נגיפים?
כמה זמן משפיעה אנטיביוטיקה מהדבקויות חדשות?
ומה ההבדל בין נגיף, חיידק ווירוס ובאיזה מהם חייבים את הטיפול האנטיביוטי?
2. האם מזג אויר קר הוא זה הגורם למחלות או שבעצם הדבקות בחיידקים/ נגיפים/ נגיף?
מדוע חולים יותר בחורף?
והאם מומלץ להתחסן נגד שפעת אם אני לא נכללת בקבוצת סיכון?
3. היתה לא מזמן תוכנית בערוץ 2 עם דנה וייס על שימוש באנטביוטיקה בהולנד, ששם דובר שהרופאים לא נותנים את הכדור רק במקרים ממש קיצוניים, איך זה מצליח שם ופה אני מקבלת כל 4 חודשים לפחות את הכדור?
4. איך קורה שישנם אנשים שנדבקים כל הזמן וכאלה שכמעט ולא למרות שגם הם נמצאים במקומות עם חולים, אם זה באמת קשור למערכת חיסונית ולויטמין סי, איך היא לא התחזקה אצלי אם אני אוכלת הרבה גמבה אדומה שיש בה כמות מטורפת של הויטמין ופירות הדר ? מה עוד ניתן לעשות?
5. האם תרופות סבתא כמו גרגור מי מלח/ שתיית מים חמימים עם לימון ודבש / כף קוניאק או כל אלכוהול אחר יכולים להרוג את החיידקים/נגיפים כשיש כאבי גרון/ שיעול טורדני?
6. איך ניתן לזהות שיש לי באמת חיידק ועליי לגשת לקופח או שאין לי ולחסוך מלגשת לשם כדי לא להדבק במשהו שבאמת כבר יצריך טיפול אנטיביוטי?
7. אם שוכחים ליטול שעה עד שלוש שעות ויותר אחרי הזמן שכבר לקחתי מספר ימים והגוף התרגל , הטיפול יכול להנזק?
7. במקרה שהמצב מחריף האם אני יכולה לדרוש בדיקת מעבדה לפני נטילת כדור אנטי' ותוך כמה זמן מקבלים תשובה?
8. כאשר נוטלים כל מספר חודשים אנטיביוטיקה ההשפעה שלה הולכת ופוחתת, והאם נכון שבשנים האחרונות החיידקים נהיו 'חכמים' יותר ושהם פיתחו חסינות בפני טיפול אנטיביוטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מיני
ד``ר רגב כהן18/01/20191. אנטיביוטיקה ניתנת לחיידקים. היא גם פוגעת בחיידקים אחרים ועושה נזק. טובה לזמן השימוש ולא מגינה לעתיד.
2. לא ידוע
3. ענין של גישה. יש שימוש רב לרעה באנטיביוטיקה בישראל בומדינות הים התיכון. אם את מקבלת אנטיביוטיקה בכזו תכיפות משהו לא בסדר, או עם מרכת החיסון שלך (לא סביר) או עם מי שרושם לך אנטיביוטיקה
4. ויטמין סי הוא נוגד חמצון. הוא לא הפתרון למחלות זיהומיות
5. יש תרופות סבתא כמו מרק עוף שהראו פעילות על מערכת החיסון, באופן כללי זה לא הטיפול.
6. אם יש בעיה אמיתית יש לפנות לרופא
7. תרופות יש לקחת בזמנים הנכונים. אם יש טעויות זה מפריע לרמה של התרופה בדם. לא צריך להיות קיצוניים. תרופה שלוקחים פעם או פעמיים ביום, 3שעות איחור לא קריטי אבל יש להמנע מזה
7. שאלה לא מובנת
8. כן. יש לעשות שימוש נבון באנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)