מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון נגד חצבת במצב רפואי מורכבאלינה14/02/2019
לד"ר כהן שלום רב,
אני פונה אלייך בשאלה שלרופאים שלי (המטולוגים ורופא ריאות) אין תשובה עליה.
אני בת 43, 5 שנים אחרי כימותרפיה ו-3 שנים אחרי סיום הטיפול התומך במבטרה בעקבות לימפומה, כרגע ברמיסיה.
בעקבות המבטרה, עד עכשיו יש לי אימונוגלובולינים נמוכים (IgG 4.85, IgA 0.55, IgM 0.27), ובעקבות הלימפומה, יש לי פגיעה נרחבת בריאות, ריאה אחת פיברוטית לחלוטין, ברונכיאקטזיות נרחבות בשתי הריאות, שיעול קשה קבוע עם הרבה כיח, נפח ריאות 30%.
מצבי הכללי לא טוב, הרבה חולשה, כאבי בטן, כאבי פרקים, נוירופתיה פריפרית וכו'.
בנוסף, אני מגיבה מאוד חזק לרוב התרופות, לטוב ולרע. עקרונית, לא הייתה לי בעבר בעיה עם חיסונים, להוציא את תרכובת החיסונים שקיבלתי בטירונות (שנת 1995) ואחרי זה חליתי, עם חום גבוה ושיעול למשך כמה חודשים, אם כי קשה להגיד עכשיו אם זה היה וירוס או תגובה לחיסון.
מאז הפגיעה הריאתית בעקבות לימפומה, כל מחלה הקשורה במערכת הנשימה, גורמת לירידה דרסטית במצבי ונמשכת חודשים.
השאלה היא לגבי חיסון נגד חצבת, שאין לי נוגדנים אליה. הרופאים שלי מעבירים את כובד ההחלטה אליי, אבל אין לי דרך לדעת את הדברים הבאים:
1. מה הסבירות שאחלה בעקבות החיסון לאור הנתונים הנ"ל? האם המחלה בעקבות ההתחסנות קלה יותר בדרך כלל ממחלה שנדבקים בה מחולה? האם אצלי המחלה בעקבות החיסון עלולה להיות יותר קשה מאשר אצל אדם בריא? האם יש דרך למנוע מראש סיבוכים של המחלה במקרה כזה?
2. האם קיים בארץ או בחו"ל חיסון נפרד נגד חצבת, ולא בתרכובת? אם כן, האם יש דרך להשיגו, גם אם באופן פרטי?
3. אם קרובי משפחתי (מבוגרים בלבד) ירצו להתחסן נגד חצבת, האם הם יהיו מדבקים עבורי בשבועות הראשונים אחרי החיסון, ואם כן, לכמה זמן?
4. מהו GAMASTAN והאם עדיף לי להתחסן בעזרתו מאשר בחיסון הרגיל? אם כן, איזה רופא אמור להפנות אותי לחיסון זה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון חצבת
ד``ר רגב כהן17/02/2019אכן מקרה סבוך, מציע לפנות עם זה לייעוץ מסודר.
לשאלותיך בקצרה -
1. אם אין לך נוגדנים כנגד חצבת יש סיכוי לא מבוטל להדבק בארץ או בחול. אם מחוסנים לרוב לא נדבקים בחצבת. המחלה בעקבות החיסון אצלך עלולה להיות יותר חמורה מהרגיל. אין דרך למנוע את הסיבוכים מהחיסון אבל המחלה עלולה להיות לעין ערוך יותר קשה והרבה יותר מסוכנת.
2. לא
3. לא. יכולים להתחסן. כך הם מגינים עליך מפניזה שהם ידבקו בחצבת וידביקו אותך
4. חיסון סביל, טוב לתקופה קצרה מאוד בלבד. בד״כ משתמים אחרי חשיפה למי שלא יכול לקבל את החיסון החי מוחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון חצבת במצב רפואי מורכב
אלינה19/02/2019לד"ר כהן תודה רבה וברשותך כמה שאלות הבהרה:
1. בסעיף 1 אתה מתייחס גם למחלה בעקבות החיסון וגם למחלה בעקבות הידבקות (המשפט האחרון)?
2. אם ניתן להתחסן רק בתרכובת, האם זה מעמיד אותי בפני סכנות נוספות מהרכיבים של דיפטריה וטטנוס?
3. לאיזה מומחה אתה ממליץ שאפנה - למחלות זיהומיות או לאימונולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצבת
ד``ר רגב כהן19/02/20191. לא.. התכוונתי למחלה בעקבות הוירוס הפראי
2. התרכובת היא של חצבת עם חזרת ואדמת. אין קשר לטטנוס...
3. אולי אפשר להתחיל מאחד ובהמשך לקבל חיזוק מאימונולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון חצבת במצב רפואי מורכב
אלינה20/02/2019תודה רבה על תשובותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)