חשד לעגבת שאלות חשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לעגבת שאלות חשובות
    לחוץ
    03/06/2019

שלום,  לפני זמן מה צץ לי כיב שטחי על איבר המין (רופא עור כינה את זה ארוזיה). רופא העור הפנה אותי לבדיקות בין השאר לעגבת. יום לאחר הופעת הכיב כאמור הלכתי להיבדק TREPONEMA PALLID. Ab snr by elisa חזרה שלילית !! חשוב לציין שהכיב נעלם לגמרי והתרפא תוך 3 ימים בלבד מהיום שבו הופיע !!. בדיקת העגבת שביצעתי כאמור הייתה אחרי 35 ימים (כחודש ושבוע) מהמקרה היחיד שיכול להיות חשוד.
    רציתי לשאול: 1. האם אפשר להדבק בעגבת מעיסוי רגיל לגמרי והרפייה ידנית בלבד בסופו (עשתה לי ביד), אני גם קצת נישקתי אותה בחזה וזהו שום דבר מעבר- זה המקרה לכאורה. 2. האם ביצוע הבדיקה הנ"ל אחרי 35 ימים (כחודש ושבוע) ותשובה שלילית מספיקה? כמה היא אמינה אחרי תקופה זו? צריך לעשות גם בדיקת vdrl? או אולי לחזור על הבדיקה, אם כן ומתי?  3.האם נכון לאמר שהריפוי המהיר מאד (תוך 3 ימים בלבד כאמור מהופעת הכיב) אינו אופייני לעגבת ראשונית ובעצם מצביע על כך שמדובר בפצע שנוצר משפשוף או משהו כזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לעגבת שאלות חשובות

הוספת תגובה

• סיפיליס

ד``ר רגב כהן
    04/06/2019

1. כן אפשר להדבק ממגע בעור חולה.
    2. באחזוים לא מבוטלים הסרולודיה שלילית בעת הנגע הראשוני. פשוט לחזור על הבדיקה לסיפיליס
    3. נכון הנגע בדכ מחלים תוך שבועות ולא ימים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לעגבת שאלה חשובה

לחוץ
    04/06/2019

תודה. עוד רופא חשד מאד בכך ושלח אותי לבדיקה חוזרת כמו שאמרת. ושוב בדיקת הtpha יצאה שלילית - והפעם 7 שבועות אחרי המגע החשוד !!! האם זה שולל סופית עגבת? אם לא מתי הבדיקה שוללת הדבקות בסיפיליס באופן סופי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפיליס

ד``ר רגב כהן
    04/06/2019

שולל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו