שאלה בנושא חשיפה ל-שעלת

מנהל הפורום

ד"ר רגב כהן
ד"ר רגב כהן
לקביעת תור אצל ד"ר רגב כהן ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה בנושא חשיפה ל-שעלת
    יוסי ט.
    03/09/2019

    רופא הילדים אבחן אתמול את הבת שלי, בת כ-8 כחולה בשעלת. התחיל מיידית בטיפול 5 ימים של AZENIL, ובמקביל הבוקר נשלחה למעבדה בדיקת של דוגמית ריר מהאף למעבדה. העברנו מיידית הודעה לכל קרובי המשפחה שהיו איתנו בקשר צמוד לאחרונה. רופאת משפחה אחת שלחה את מי שנחשף, לבצע בדיקת דם לנוגדני שעלת. לעומת זאת, רופאת המשפחה שלי גורסת שעליי לבצע טיפול AZENIL במידה והמעבדה תראה תוצאה חיובית, ואין זמן לבצע בדיקת נוגדנים. כרופא מומחה למחלות זיהומיות, מה אומר הפרוטוקול במקרה כזה ? ישר לקחת AZENIL, או אולי לבדוק קודם באם יש נוגדני שעלת שעשויים לייתר את הטיפול האנטיביוטי לאנשים כמוני שצמודים לבת שלי? תודה מראש ! [במאמר מוסגר, מרגע לידתה הבת חוסנה בפרופיל החיסונים המלא של תינוקות/ילדים בטיפות חלב ובקופות החולים] - תודה !

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שעלת

    ד"ר רגב כהן
    09/09/2019

    לאחר חשיפה מקובל לקחת אזניל וחיסון למי שלא מחוסן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


