זמן בישול להשמדת פתוגנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן בישול להשמדת פתוגנים
    יונתן
    17/12/2019

שלום ותודה על הסיוע.
    כמה זמן בישול דרוש להשמדת הפתגונים בבשר שאני מבשל (אחרי שהפשרתיו לצורך הבישול)?
    ואני מתכוין למשך הזמן מאז הרתיחה, כשהמזון הגיע כבר לחום גבוה גם בעומק המזון, כי זה היה מופשר לפני הבישול, ובמצב שהבשר היה חתוך לקוביות בקוטר לא יותר מ2 ס"מ (וממילא החום חדר כבר לעומק הקוביות).
    ואני שואל בסיר רגיל (לא טיגון/אפיה/מיקרו), כשזמן הבישול נמדד מאז שהמים בתבשיל מבעבעים, כשבד"כ צריך אז להנמיך את הלהבה ללהבה נמוכה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן בישול להשמדת פתוגנים

הוספת תגובה

• בישול

ד``ר רגב כהן
    17/12/2019

חיידקים שונים שורדים טמפ שונות אבל לדעתי רוב הפתוגניים יושמדו בתהליכי בישול רגילים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. כוונתי מה הזמן המינימלי

יונתן
    17/12/2019

תודה. כוונתי מה זמן הבישול המינימלי הנדרש (חשוב לי מסיבות שונות שהבישול יהיה קצר ככל האפשר, ולכן אני מברר כמה זמן הכרחי מבחינת השמדת הפתוגנים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו