ייעוץ והכוונה לגבי שפעת אצל ילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ והכוונה לגבי שפעת אצל ילדים
    ישראל
    07/01/2020

שלום דר' וסליחה מראש על השאלה הארוכה.
    בני בן 7 לפני שנתיים חלה בשפעת מסוג B.מייד שהסתיים החום לא דרך על הרגליים וה SKp שלו טיפס ל1000 ובשיא האשפוז הגיע ל3500 לאחר טיפול בנוזלים בלבד זה חלף.
    שנה שעברה אותו סיפור הפעם מסוג B אותו סיפור והגיע ל7000 SKP אשפוז שבוע נוזלים וירד
    עשינו בירורים נירולוג מטבולי אין לאף אחד תשובה אומרים שזה אחרי שפעת .ואין מה לעשות
    הדבר היחיד שעשו לנו במחלקה מטבולית לקחו גם מכול המשפחה ושלחו לחול לבדוק משהו גנטי ותשובה עד שנה כי זה ללא עלות .
    הרופאה משפחה אמרה לחסן אותו וושאלתי אולי החיסון ישפע בדיוק הפוך עליו לא ענתה לי ולא לוקחת אחריות .כי לא התחסן אף פעם
    שאלתי כזאת
    1. יש עוד בירור שניתן לעשות .
    2 .האם הוא מחוסן מפני הנגיפים האלה באופן טבעי.
    3. אני ממש לא יודע מה לעשות איתו אני לא שולח אותו לבית ספר כבר שבוע ממש בלחץ מזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שפעת b

ד``ר רגב כהן
    07/01/2020

כן. לדעתי שפעת בי, גורם ליותר פגיעה שרירית, במיוחד בילדים מאשר שפעת a (גם היא יכולה כמובן).
    הדרך הכי טובה למנוע סיבוכי שפעת, ביניהם רבדומיוליזיס, זה חיסון.
    מציע לחסן אותו, החיסון המומת לא גורם לשפעת ואני לא מכיר תופעת לוואי של רבדומיוליזיס מהחיסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו