צהבת B כיצד לאבחן בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת B כיצד לאבחן בדיקות
    שאלה
    26/10/2020

שלום, עשיתי בדיקות ביניהן להפטיטיס b: בחודש יולי בדיקת cent - HBSAG עשיתי באסותא הייתה שלילית. במקביל עשיתי גם cent -HBSAB נכתב שהתוצאה בתחום האפור וקיבלתי תוצאה 8.13 miu/ml. בחודש אוקטובר עשיתי את הבדיקות הבאות, הפעם בקופת חולים כללית, תוצאת HBSAG שוב שלילי. HBSAB הפעם חיובי 22. לא קיבלתי חיסון בין הבדיקות. אינני בטוח האם קיבלתי חיסון בעבר (האם מחסנים בצבא?) או בילדותי (יליד 1990). 1. כיצד אני יכול לדעת האם התוצאה החיובית היא בעקבות חיסון או בעקבות חשיפה בעבר לנגיף?? 2.מדוע התוצאה כל כך עלתה בHBSAB?? האם אפשר להסביר את זה רק בשוני בין מעבדות? בכל מקרה על פי הבדיקות אני בריא לגמרי ואין סיכון לסיבוכים? הבנתי שיש אפשרות לברר האם זה מחיסון או מחשיפה קודמת לפי בדיקות מעבדה נוספות. יש ערך לכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת B כיצד לאבחן בדיקות

הוספת תגובה

• הפטיטיס

ד``ר רגב כהן
    26/10/2020

כן יש בדיקה שיכולה להבדיל. anti HBcore
    . פנה ךרופא המשפחה שלך, הוא ידע לענות על הכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלת המשך

שאלה
    26/10/2020

תודה. גם אם זה מחשיפה בעבר אם הag שלי שלילי זה אומר שהחלמתי לחלוטין ואני בריא לגמרי ללא מחלה רדומה כלשהי של נשאות צהבת או צהבת כרונית נכון? מהבדיקות ומה שתיארתי זה נשמע לך מחיסון או מחלה בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס

ד``ר רגב כהן
    26/10/2020

נשמע שלא חלית ואתה מחוסן אבל אפשר לדעת אחרי השלמת הבדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו