מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איטראקציה חיסונית בין חיסון כלבת לחיסון קובידעופר13/12/2021
שלום, שאלתי בעבר אבל לא ממש קיבלתי תשובה מניחה את הדעת ואני מתקשה לקבל תשובות, ניסיתי אצל רופאי המשפחה ואין להם מושג.
מתן רביפור בשל נשיכת עטלף בגרמניה לפני 3 חודשים, מה משך ההמתנה עד לקבלת בוסטר של פייזר ?
אני שואל בגלל שאני בדקתי מידע שאומר שתאי ה T מתאימים את עצמם לחיסון הפייזר (ייתכן שזמנית רק לשבועיים ואז חוזרים למצב קודם) לכן במידה ויש עדיין פעילות של תאי T בגוף נגד נגיף הכלבת האם לא ייתכן שבמתן זריקת פייזר נגד קוביד, הם יתאימו את עצמם לקוביד ואז יפסיקו את הפעילות ההגנתית נגד הכלבת? שאלה של הדיוט שמבקש תשובה מדעית והסבר בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין התאים והנוגדנים בשתי המחלות
ד``ר רגב כהן13/12/2021אין קשר בין התאים והנוגדנים בשתי המחלות. המלצתי בעבר להמתין שבוע בין חיסון אחד לשני. ההמלצה בעינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיטראקציה חיסונית בין חיסון כלבת לחיסון קוביד
עופר13/12/2021שלום ד"ר רגב, אני מבקש אם אפשר הסבר מדעי קצר, אנסה להסביר אולי אחרת א. האם תוך 3 חודשים ממתן הרביפור האם סביר להניח שוירוס הכלבת איננו פעיל יותר במידה והעטלף היה נגוע? (סביר להניח שהיה נגוע כי באזור אנדימי והיה על הקרקע) נשיכה הייתה בכף רגל. ב. האם במידה והמשקל של הפעילות של תאי T מופנית כלפי פקטור X האם פקטור Y לא ימוגר על ידיהם? הרי משקל הפעילות שלהם שם דגש כעת על וירוס אחר, האם תוכל להסביר ? אני לא מטריל סתם אני אדם חושב ומבקש לכן תשובה בגובה העיניים, בבקשה תן לי הסבר יותר ברור, בברכה, עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תחלה בכלבת ויש לך הגנה דרך נוגדנים ודרך תאי טי
ד``ר רגב כהן14/12/2021אם קבלת את סדרת החיסונים לאחר חשיפה, כראוי, לא תחלה בכלבת. יש לך הגנה דרך נוגדנים ודרך תאי טי.
אין בעיה לגוף להתמודד עם חיסון נוסף או וירוס אחר, אלה תאי טי אחרים. לכן אין בעיה להתחסן כנגד קורונה או טטנוס או כל מחלה אחרת . תאי טי שנוצרו בעקבות חיסון כלבת מכירים מחלה אחת ורק אותה, מחלות אחרות יעוררו תאי טי אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיטראקציה חיסונית בין חיסון כלבת לחיסון קוביד
עופר14/12/2021שלום ד"ר כהן, תודה על ההסבר, מניח את הדעת.
ברשותך רק אשאל, כמה זמן לוקח לגוף לאחר חשיפה לכלבת בהינתן שתי זריקות דחף ליצור מצב שבו נגיף הכלבת איננו פעיל יותר באורגניזם ולא מהווה סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)