איטראקציה חיסונית בין חיסון כלבת לחיסון קוביד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איטראקציה חיסונית בין חיסון כלבת לחיסון קוביד
    עופר
    13/12/2021

שלום, שאלתי בעבר אבל לא ממש קיבלתי תשובה מניחה את הדעת ואני מתקשה לקבל תשובות, ניסיתי אצל רופאי המשפחה ואין להם מושג.

מתן רביפור בשל נשיכת עטלף בגרמניה לפני 3 חודשים, מה משך ההמתנה עד לקבלת בוסטר של פייזר ?
    אני שואל בגלל שאני בדקתי מידע שאומר שתאי ה T מתאימים את עצמם לחיסון הפייזר (ייתכן שזמנית רק לשבועיים ואז חוזרים למצב קודם) לכן במידה ויש עדיין פעילות של תאי T בגוף נגד נגיף הכלבת האם לא ייתכן שבמתן זריקת פייזר נגד קוביד, הם יתאימו את עצמם לקוביד ואז יפסיקו את הפעילות ההגנתית נגד הכלבת? שאלה של הדיוט שמבקש תשובה מדעית והסבר בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין קשר בין התאים והנוגדנים בשתי המחלות

ד``ר רגב כהן
    13/12/2021

אין קשר בין התאים והנוגדנים בשתי המחלות. המלצתי בעבר להמתין שבוע בין חיסון אחד לשני. ההמלצה בעינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

עופר
    13/12/2021

שלום ד"ר רגב, אני מבקש אם אפשר הסבר מדעי קצר, אנסה להסביר אולי אחרת א. האם תוך 3 חודשים ממתן הרביפור האם סביר להניח שוירוס הכלבת איננו פעיל יותר במידה והעטלף היה נגוע? (סביר להניח שהיה נגוע כי באזור אנדימי והיה על הקרקע) נשיכה הייתה בכף רגל. ב. האם במידה והמשקל של הפעילות של תאי T מופנית כלפי פקטור X האם פקטור Y לא ימוגר על ידיהם? הרי משקל הפעילות שלהם שם דגש כעת על וירוס אחר, האם תוכל להסביר ? אני לא מטריל סתם אני אדם חושב ומבקש לכן תשובה בגובה העיניים, בבקשה תן לי הסבר יותר ברור, בברכה, עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תחלה בכלבת ויש לך הגנה דרך נוגדנים ודרך תאי טי

ד``ר רגב כהן
    14/12/2021

אם קבלת את סדרת החיסונים לאחר חשיפה, כראוי, לא תחלה בכלבת. יש לך הגנה דרך נוגדנים ודרך תאי טי.
    אין בעיה לגוף להתמודד עם חיסון נוסף או וירוס אחר, אלה תאי טי אחרים. לכן אין בעיה להתחסן כנגד קורונה או טטנוס או כל מחלה אחרת . תאי טי שנוצרו בעקבות חיסון כלבת מכירים מחלה אחת ורק אותה, מחלות אחרות יעוררו תאי טי אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

עופר
    14/12/2021

שלום ד"ר כהן, תודה על ההסבר, מניח את הדעת.
    ברשותך רק אשאל, כמה זמן לוקח לגוף לאחר חשיפה לכלבת בהינתן שתי זריקות דחף ליצור מצב שבו נגיף הכלבת איננו פעיל יותר באורגניזם ולא מהווה סכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו