תסמינים שונים ובילירובין חריג בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תסמינים שונים ובילירובין חריג בדם
    דור
    09/08/2008

    שלום רב, חזרתי לפני כשבוע מטיול בן חודשים באסיה (תאילנד ולאוס). עשיתי את כל החיסונים הנדרשים במשרד הבריאות לפני כשבועיים וחצי (עוד במהלך הטיול) התנפחו לי בלוטות הלימפה מתחת ללסת, אחרי שבוע זה עבר. לפני שבוע (עם חזרתי לארץ) החלו לי כאבי ראש, עייפות (שהתגברה במשך יומיים עד כדי אי יכולת לקום מהמיטה. עכשיו בסדר), בחילות קלות, כאבי פרקים (בעיקר בצוואר), הופיעו מעין סימנים עם גבולות לבנים על הלשון אשר החלו להעלם ולהתמעט בימים אלו. ביצעתי בדיקות דם כלליות ואלו התוצאות שהיו חריגות: Monocytes - 10.1% Bilirubin, Total - 4.15 mg/dL Bilirubin, Direct - 0.74 mg/dL Bilirubin, Indirect - 3.41 mg/dL טרם קיבלתי תשובות לגבי CMV ו EBV. שאלותי הם: 1. האם רמה חריגה של בילירובין (שיכולה ללמד על דלקת בכבד) יכולה לנבוע גם מדברים אחרים, למשל וירוסים שונים ? 2. במידה ומדובר בדלקת כבד (דבר שיבדק בימים הקרובים), איזה סוג זה יכול להיות (שהרי התחסנתי לפחות נגד שני סוגים) ? תודה רבה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה

    ד''ר עליזה זיידמן
    19/08/2008

    התסמינים שאת מתארת כולל בדיקות המעבדה המצורפות, יכולים ללוות מחלה ויראלית כמו CMV EBV ודלקות כבד שונות. מכיוון שקיבלת חיסון יש לבדוק האם אכן החיסון "תפס" ואת מחוסנת. הייתי מרחיבה את הבירור של מחלות ויראליות לוירוסים נוספים כמו HIV וקדחת הנילוס.
    במידה וכל בדיקות הוירוסים תקינות ואת אכן מחוסנת להפטיטיס והתסמינים עדיין קיימים, יש לפנות לרופא המטפל ולבצע הדמיה של הבלוטות בשאלה של מחלות לימפה נוספות. .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו