CMV בהריון ובדיקת אבידיטי avidity

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון ובדיקת אבידיטי avidity
    ניצה
    18/08/2008

לרופא שלום אני נבדקתי בפעם הראשונה לcmv בשבוע ה 19. התוצאות כולל ה"אבידיטי " שהיה 10 % וכולל בדיקת השתן מראות שההדבקות היא ראשונה אך לא ידוע ממתי. הערכים של הigg עלו במהלך שבועיים מ 7.4 ל 26 אבידיטי נמוך וחיובי בשתן מראים כנראה על הדבקות ראשונית. האולטראסאנדים טובים (ז"א אין ממצאים חשודים) בשבוע 22 עשיתי מי שפיר. התוצאות שליליות אני עדיין מוטרדת. האם מי השפיר השליליים אמורים להשקיט את מצפוני? האם עבר זמן מספיק רב בין הבדיקה לבין מי השפיר (3 שבועות) מה הסיכוי שאלד ילד פגוע? האם היית ממליץ לי לעשות הפלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר עליזה זיידמן
    19/08/2008

לפי הנתונים נראה כי מדובר בהדבקה חדשה בCMV . ולפי הAVIDITY הנמוכה של 10% נראה שההדבקה ממש לאחרונה. במקרה כזה הסיכון להדבקה של העובר נע בין כ3-20% בתקופה של 2-9 שבועות לאחר החשיפה . במקרה של הדבקה הפגיעה יכולה להיות חסרת משמעות לחלוטין או לגרום לפגיעה בשמיעה , בראיה ואולי אף לפיגור שכלי ולכן חשוב לאבחן טרום לידה את מידת ההדבקה של העובר. בדיקת מי שפיר מאפשרת לנו לבדוק האם העובר נחשף ונדבק או שהוא שייך ל80 -90% מהעוברים שלא נדבקו וכך חוסכת ביצוע פעולות מיותרות כמו הפלה במקרה של הריון רצוי. מקובל לבדוק זאת בשבוע 21-23 שאז התוצאות מהימנות יותר.
    במקרה שלך נראה כי בדיקת מי השפיר שביצעת נעשתה בתקופת הזמן המומלץ והיא תקינה ללא עדות להדבקה קשה של העובר בשלב זה .
    תוצאות בדיקת מי שפיר הן מהימנות אך מכיוון שזוהי בדיקה סרולוגיתהנסמכת על הפרשת שתן מהעובר לנוזל מי שפיר מידת הדיוק אינה מגיעה ל100% .
    אני ממליצה לפנות לניאונטולוג לגבי כל החלטה על המשך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו