טיפול באבצסים כרוניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באבצסים כרוניים
    אופירה
    23/08/2008

מעל 15 שנים אני סובלת מאבצסים המופיעים במקומות כגון: מפשעות,בית השכי, באיזור החזה האבצסים מופיעים סמוך לזמן הביוץ או טרם הופעת הוסת החודשית. לפני כ 13 שנים עברתי ברור מקיף במחלקה הזיהומית בתל השומר ונאמר לי שהמקור לאבצסים הוא חיידק בשם פרוטאוס מירביליס והטיפול היחיד שהוצע לי הוא שימוש באנטיביטיקה המכילה פנצילין נכון להיום , כשהחיידק "תוקף" אני מקבלת אנטיביטיקה - כל פעם סוג שונה - טאריביד, זינאת וכו'. לאחרונה, ובשל החשש שלי משימוש מוגבר באנטיביוטיקה אני מטפלת במקומות הנגועים טיפול חיצוני בלבד של משחות אנטיביוטיות שגורמות לפתיחת האבצס - כל פעם מחדש עם כלהמשתמע מכך - כאביםו חוסר נוחות הנמשכים מס' ימים י . בזמנו נאמר לי ע"י הזיהומולוג שהחיידק הפך לטפיל ואין דרך נוספת לטפל בו. השאלה שליהיא האם חלה התפתחות כלשהי בנושא הטיפול בחיידק זה ? האם קיימת סכנה עתידית למצבי הבריאותי ? כיום אני בת 41. מודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באבצסים כרוניים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר עליזה זיידמן
    01/09/2008

המצב שאותו את מתארת הוא מצב כרוני אשר לעיתים קרובות נובע מכך שהאדם הוא נשא של החיידק. כלומר גם כשאינו תוקף הוא ממשיך לקנן בגטוף ומתפרץ מידי פעם. הטיפול המקובל הוא אכן טיפול אנטיביוטי מכוון אך יש גם לתת טיפול אנטיביוטי מונע. כלומר גם כשאין התקף של מחלה חריפה יש צורך לתת לאורך זמן של 6-12 חודשים טיפול אנטיביוטי מונע. כדאי להיעזר בתשובת התרבית וברגישויות החיידק כדי להחליט איזה אנטיביוטיקה לתת. מקובל לתת טיפול מונע 5 ימים בתחילת כל חודש מינון מלא. בנוסף כדאי לבצע תרביות מתחת לצפורניים, נחיריים, אוזניים וגניטליה, כדי לבדוק היכן מקור החיידק ולטפל מקומית בהתאם לממצאים. ממליצה להיות במעקב מרפאת עור או מרפאה למחלות זיהומיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו