שעלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת
    אתי
    06/10/2008

שלום.בעלי לפני כשבועיים היה חולה עם חום כיום יומיים ושיעול.הרופאה אמרה שיש לו חשד לשעלת ושלחה אותו לבדיקה,וגם אותי. תוצאות הבדיקה שלו Petrussis IgA 20.10 חיובי Petrussis IgM 8.8 גבולי בינתיים השיעול כמעט פסק חוץ מאיזה התקף קטן של פעם ביום, עד היום הוא לא לקח את האנטיביוטיקה שניתנה לו.RULID. תוצאות הבדיקה שלי IgA 9.7 גבולי IgM 7.5 שלילי. גם אני הייתי חולה עם שיעול מתמשך,אך בזמן השיעול היה לי גם סינוסיטיס וקיבלתי טיפול אנטיביוטי של 4 ימים מוקסיפן+10 ימים אוגמנטין 872mg,השיעול שלי כמעט פסק גם. האם על בעלי לקחת כרגע את האנטיביוטקיה שניתנה לו בזמנו,עברו כבר שבועיים מאז שהיה לו חום וכמעט ואין כבר שיעול חוץ מכמה פעמים ביום.ומה זה אומר לגבי? כמו כן יש לנו בבית ילדה בת 3.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

• תשובה

07/10/2008

שעלת מתאפיינת בשיעול שמתמשך שבועות ארוכים. לא נראה לי שניתן לקבוע אבחנה של שעלת למחלה שנמשכת ימים בודדים. באופן כללי כדאי להשתמש באנטיביוטיקה רק כשבאמת צריך ולא נראה לי שזה המקרה. בכל מקרה הקובע הסופי הוא הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת המשך

אתי
    07/10/2008

זו הבעיה, שהרופאה שלו אמרה לו לקחת אנטיביוטיקה ולמרות שאני לא רופאה ולא קרובה לתחום הרפואה לא נראה לי הגיוני מאחר ויש לו התקשף של שיעול מקסימום פעם ביום שנמשך מס' שניות.אי לו חום ושום סימנים אחרים המצדיקים את לקיחתה ולכן רציתי להתייעץ. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו